Begeleiding en behandeling voor jongeren

Als er sprake is van autisme of een verstandelijke beperking kan het voor je kind moeizamer gaan om op eigen benen te staan.
Hoe kunnen we je helpen?
We kunnen je kind en jou op veel manieren ondersteunen. Behandeling en begeleiding kan bij jullie thuis, op school of bij Driestroom.
We zijn er voor jullie hele gezin
Loop je zelf ergens tegenaan? Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Wij helpen bij de begeleiding van je kind richting volwassenheid. En zijn er voor jullie wanneer jullie er niet uitkomen.
Voor je kindBegeleiding en behandeling
Ondersteuning op school
Als je kind extra ondersteuning nodig heeft in de klas kan Zorg Binnen Onderwijs (ZBO) helpen. Het maakt hierbij niet uit of je kind naar een reguliere middelbare school gaat of naar speciaal onderwijs. We begeleiden je kind een-op-een via lichamelijke of medische verzorging. Maar ook als je kind qua gedrag ondersteuning vraagt om aan het schoolprogramma mee te doen. Dan zijn we er ter ondersteuning van je kind en de leerkracht.
Logopedie, fysiotherapie en sensorische integratie
Heeft je kind extra ondersteuning nodig bij de ontwikkeling van taal, spraak, motoriek, zindelijkheid of eten? Dan hebben wij specialisten in huis die jouw kind hierbij helpen. Logopedisten en (kinder)fysiotherapeuten bieden je kind behandeling en geven jou als ouders tools mee voor thuis. Ook kijken zij hoe je kind omgaat met zintuiglijke prikkels of hinder ervaren in de verwerking van prikkels. En geven hierbij advies.
Dagbehandeling ernstige meervoudige beperking (vanaf 12 jaar)
Voor jongeren met een ernstig meervoudige beperking (EMB) vanaf 12 jaar bieden we dagbehandeling aan. Een multidisciplinair team met een specialisme in EMB werkt samen in een behandelgroep. Hierin zitten onder andere groepsbehandelaren, een gedragskundige, een logopedist en een (kinder)fysiotherapeut.
Psychomotorische therapie
Psychomotorische therapie is voor kinderen die moeite hebben om zich met taal te uiten. Of voor kinderen die juist met taal heel sterk zijn, maar moeilijk tot gedragsverandering komen. Met sport, spel en lichaamsgerichte oefeningen helpt een therapeut jouw kind of jullie als gezin verder bij jullie doelen. PMT zetten we mogelijk in bij klachten als somberheid, angsten, zelfbeeldproblematiek of als jullie er als gezin samen niet goed met elkaar uitkomen.
Hulp bij zindelijkheid
Als je kind op latere leeftijd nog steeds last heeft van problemen met zindelijkheid, heeft dit gevolgen voor de ontwikkeling van het kind én voor jullie gezin. Een gespecialiseerde (kinderbekken)fysiotherapeut kan met je kind en jullie gezin meekijken. Waar nodig stapt een multidisciplinair team in en kijkt een gezondheidszorgpsycholoog en gezinsbehandelaar met jullie mee. De betrokken specialisten werken vanuit kennis over de ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke beperking of autisme.
Hulp bij eet- en drinkproblemen
Eet en drinkproblemen kunnen er nog steeds zijn op latere leeftijd bij kinderen met een beperking. Dit heeft effect op jullie kind en jullie als gezin. Het eet-en adviesteam kan jullie helpen.
Psychologische behandeling
Zit je kind niet lekker in z'n vel? Vindt je kind het moeilijk om zich te uiten of merk je dat je kind vaak boos is? Vindt je kind het lastig om met de gevolgen van de beperking om te gaan of deze te accepteren? Of heeft je kind iets moeilijks meegemaakt en daar last van? Dan kan een psychologische behandeling helpen. We bieden verschillende psychologische behandelingen aan.
Hierbij kijken we altijd samen jullie wat er nodig is voor je kind om zichzelf te zijn en te groeien. Of hoe je kind zich op school of thuis goed kan voelen.
Voor jullie gezinBegeleiding en behandeling thuis
Gezinsbegeleiding
Loop je zelf ergens tegenaan? Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en een beperking bij je kind kan extra uitdaging geven Wij helpen je graag om het weer leuk te maken thuis. En zijn er voor jullie wanneer jullie er niet uitkomen.
Gezinsbehandeling
Loopt je kind op meerdere ontwikkelingsgebieden vast? Denk aan problemen met slapen, eten, zindelijkheid of moeite met het omgaan met emoties (zoals woede-uitbarstingen, ontroostbaar of angstig zijn). Dan kan dit voor veel spanningen zorgen binnen jullie gezin. Zeker als je kind autisme of een verstandelijke beperking heeft. Het kan dan moeilijk zijn om je kind te begrijpen en te helpen in de ontwikkeling. Een gezinsbehandeling bij jullie thuis kan uitkomst bieden.
We richten ons op jou, je kind én jullie sociale netwerk. We zetten in op het vergroten van de zelfstandigheid en vaardigheden van je kind. We versterken jullie opvoedvaardigheden en vergroten je kennis.
Hulp voor een sterkere band met iedereen om je heen
Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die je ook wel relatietherapie of gezinstherapie kunt noemen.
We hebben aandacht voor de interactie en relatie van iedereen om je kind heen die belangrijk voor hem of haar is. Denk aan partner, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega's. We betrekken hen bij de therapie, zodat jullie elkaar beter kunnen begrijpen en kunnen helpen.
Voor jou als ouderTraining, begeleiding en behandeling
Ervaringstraining autisme: het ABC-circuit voor ouders
Kinderen met autisme verwerken informatie anders. Om inzicht te krijgen in de informatieverwerking van jouw kind bieden wij een training aan: het ABC-circuit. In deze training leer je autisme echt ervaren en beter begrijpen.
We doen het samen
Samen kijken we wat het beste bij je kind en jullie gezin past. Hierbij draait het altijd om de vraag: hoe zorgen we ervoor dat je kind zich goed voelt en zelfstandiger wordt. En hoe zorgen we ervoor dat jullie het goed hebben met elkaar in jullie gezin.
Onderzoek voor jongeren

Wij zijn er als je je zorgen maakt over je kind. Als het bij je kind niet vanzelf gaat of als jullie er als gezin samen niet goed uitkomen.
Leren, werken & dagbesteding

Bij ons kun jij je dromen waarmaken. Je ontmoet anderen, je kunt leren, werken en je dag besteden op een fijne plek en in een vak dat je aanspreekt. Altijd op je eigen niveau en in je eigen tempo. Samen ontdekken we waar jij in uitblinkt, wat je leuk vindt om te doen en met welke ondersteuning je dit kunt realiseren.
Aanmelden, kosten en wachttijden

Wij denken mee en geven advies over de meest passende route.