9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Begeleiding en behandeling voor jongeren

Psychologische behandeling

Als je kind niet lekker in z'n vel zit, kan dat veel invloed op je kind en jullie gezin hebben. Bijvoorbeeld doordat je kind last heeft van angst, heftige emoties of als die het lastig vindt om zich te concentreren. Misschien heeft je kind iets meegemaakt of heeft die iemand verloren waardoor hij of zij zich niet fijn voelt. Psychologische behandeling kan dan helpen.

Als je kind niet lekker in z'n vel zit

Je wil dat je kind zich fijn en ontspannen voelt, zodat die zich kan ontwikkelen. Maar als je kind bijvoorbeeld veel last heeft van angsten, nachtmerries, boosheid of moeite heeft met concentreren, dan kan dat behoorlijk in de weg zitten.

Waarmee kan psychologische behandeling helpen?

We kunnen je kind op meerder manieren helpen om zich beter te voelen. Denk aan het leren omgaan met spanning en emotie waardoor die zich beter kan concentreren. Of een fijnere omgang met jou als ouder, broers en zussen.

We willen namelijk dat je kind op een fijne manier kan meedraaien in z'n omgeving. Zodat die zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen en kan groeien.

We kijken ook wat we kunnen aanpassen aan de omgeving. Bijvoorbeeld zodat de opvoeding aansluit bij wat je kind nodig heeft.

Het belangrijkste is dat je kind goed ondersteund wordt om zich ontspannen te kunnen ontwikkelen.

Hoe gaan we te werk?

We zorgen dat de behandeling die we aanbieden past bij de hulpvraag. Zo kunnen we zo goed mogelijk helpen.

Als je kind jonger is dan 12 jaar, dan ga je als ouder meestal mee naar de behandeling. We bespreken de adviezen met je. Zo kunnen we namelijk zorgen dat het thuis ook goed gaat.

Als je kind 12 jaar of ouder is dan kan die ook alleen naar de behandeling komen. We bespreken samen wat voor jullie het prettigst is. We houden altijd rekening met jullie wensen.

Voor je kindWelke psychologische behandelingen zijn er?

Hulp bij negatieve gedachten

Heeft je kind soms negatieve gedachten over zichzelf? Bijvoorbeeld dat hij of zij jezelf niet genoeg vindt of denkt dat anderen alles beter kunnen. Dan kan de COMET-zelfbeeldtraining ondersteunen om deze patronen te doorbreken en een positiever zelfbeeld op te bouwen.

COMET-zelfbeeldtraining kan vanaf een ontwikkelingsleeftijd van 8 jaar.

Hulp bij seksualiteit

Als je kind hulp nodig heeft bij de beleving van seksualiteit, weerbaarheid en seksuologische problemen, dan kan seksuologische hulpverlening helpen.

Gedragstherapie

Het is een vorm van psychotherapie die je kind leert om anders naar problematische situaties te kijken en anders te handelen. Gesprekken en gedragsexperimenten in het dagelijks leven vormen de basis van de behandeling.

Behandeling bij trauma

We passen twee therapieën toe om trauma's te verwerken, namelijk EMDR en imaginaire exposure.

Begeleiding bij verlies

Als je kind vastzit in een rouwproces, dan kan therapeutische begeleiding helpen. Zodat je kind na een verlies weer zo optimaal mogelijk kan functioneren.

Behandeling voor ouder-kind relatie

Theraplay is een speelse behandelmethode voor gezinnen waarin er problemen zijn in de ouder-kind interactie. Hierbij nemen ouder en kind samen deel aan spel, verzorgende en uitdagende activiteiten om hun relatie te verbeteren.