8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Leren, werken & dagbesteding

Bij ons kun jij je dromen waarmaken. Je ontmoet anderen, je kunt leren, werken en je dag besteden op een fijne plek en in een vak dat je aanspreekt. Altijd op je eigen niveau en in je eigen tempo. Samen ontdekken we waar jij in uitblinkt, wat je leuk vindt om te doen en met welke ondersteuning je dit kunt realiseren.

Betekenisvolle leer-, werk- of dagbestedingsplek

We begeleiden je naar een leer- en/of werkplek, ondersteunen je bij je stage of helpen je aan een baan als (assistent-)medewerker of vrijwilliger. Ook kun je je dag bij ons actief beleven en besteden. Dit kan samen met anderen, zoals met buurtgenoten uit jouw wijk. Altijd met het oog op jouw alledaags geluk! We werken samen met ondernemers, bedrijven en hebben eigen locaties.

Voor wie?

  • Stagiaires vanuit het speciaal onderwijs
  • Jongvolwassenen die het speciaal onderwijs verlaten
  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of ondersteuningsvraag
  • Mensen die langdurig werkeloos zijn en vallen onder de Participatiewet (bijvoorbeeld WWB, Wajong, WsW)
  • Mensen met een indicatie voor (arbeidsmatige) dagbesteding (Wlz/ Wmo)
  • Statushouders en nieuwkomers

Wat past bij jou?

Je kunt bij ons leren, werken en actief je dag beleven en besteden op verschillende manieren. Variërend in branche, type werkzaamheden, mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, plek in de samenleving en begeleiding. Waar je dit ook doet, je bent altijd betekenisvol bezig, passend bij jouw interesses, talenten en mogelijkheden

Leer in de praktijk met een stage of praktijkleerroute

Zit jij op het voortgezet speciaal onderwijs en wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op jouw uitstroommogelijkheden na school? Of wil je graag werken en jezelf verder ontwikkelen, maar heb je geen diploma? Kies dan voor een stage of praktijkleerroute bij Driestroom.

Re-integreren

Bij Driestroom kun je ook terecht als je weer aan het werk wilt. We werken samen met UWV en bieden je graag een re-integratietraject aan. Samen met jou kijken we naar wat je kunt, wat je wilt en wat bij jou past. Met als doel dat je weer met plezier aan het werk gaat. We ondersteunen je bij een succesvolle start van de rest van jouw werkende leven.

Betekenisvol werk

Voor veel mensen is hun leer-, werk- of dagbestedingsplek een belangrijk onderdeel van hun alledaags geluk. Om gelukkig te zijn in je werk, is het belangrijk dat je werk betekenisvol voor je is. Betekenisvol werk ontstaat in onze visie als jij en jouw werkplek goed op elkaar afgestemd zijn en je dingen doet die bij je passen.

Regio Arnhem, Nijmegen en het Land van Maas en Waal

Onze leer-, werk- en dagbestedingslocaties bevinden zich vooral in de regio’s Arnhem, Nijmegen en het Land van Maas en Waal. Ook bij onze zorgondernemers, verspreid door heel Nederland, kun je leren, werken en je dag besteden.