8,4

Op basis van 36 reviews36 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Leren, werken & dagbesteding

Re-integreren

Bij Driestroom kun je ook terecht als je weer aan het werk wilt. We werken samen met UWV en bieden je graag een re-integratietraject aan. Samen met jou kijken we naar wat je kunt, wat je wilt en wat bij jou past. Met als doel dat je weer met plezier aan het werk gaat. We ondersteunen je bij een succesvolle start van de rest van jouw werkende leven.

Praktijkassessment

Is het voor UWV en voor jou lastig om in te schatten welke mogelijkheden jij hebt om te werken? Dan doen we een praktijkassessment om te kijken waar je staat en wat er nog nodig is om weer aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door middel van het opdoen van ervaring in de praktijk waarbij een coach in de nabijheid is.

Modulaire re-integratiemodules

Soms is de stap naar werk zo groot dat er eerst tussenstappen gezet moeten worden. Daarvoor bieden we de modules aan die UWV ‘modulaire re-integratiediensten' noemt:

  • participatie-interventie: werken aan een sociaal netwerk buitenshuis
  • bevorderen maatschappelijke deelname: vergroten van je fysieke en psychische weerbaarheid
  • begeleiding bij scholing: ondersteuning bij scholing die nodig is om aan het werk te kunnen

Werkfit maken

Als de stap naar een betaalde baan nog net iets te groot is kun je op verzoek van UWV door onze jobcoaches ondersteund worden om je voor te bereiden op de stap naar betaald werk. Vind jij en UWV dat je klaar bent voor betaald werk? Dan kunnen onze jobcoaches je ondersteunen bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over re-integreren bij Driestroom?

Of wil jij of je arbeidsdeskundige van UWV je aanmelden voor een traject? Dat kan! Neem contact op met Driestroom Begeleid Werken via begeleidwerken@driestroom.nl of 0481 - 35 61 00. We bellen je terug en vertellen je graag meer!

Voor wie?

LWD_Werkpost Drie Gasthuizen_Monique.jpg

Iedereen wil zijn dag betekenisvol doorbrengen. Maar hoe je dat doet, is voor iedereen anders. Je kunt andere mensen ontmoeten, vaardigheden aanleren, je talent ontdekken of nieuwe ervaringen opdoen. Net wat jij wilt. Het allerbelangrijkste: Je doet wat jij leuk vindt en wat aansluit bij jouw interesses, talenten en mogelijkheden. Lees hier wie we ondersteunen richting een betekenisvolle stage-, leer- of werkplek of bij het vinden van een betekenisvolle beleving of besteding van de dag. Onze ondersteuning is altijd op maat en op een manier die bij jou past.

Soort werk

LWD_Begeleid Werken_Merve.jpg

Van op weg naar betaald werk tot actief jouw dag beleven en besteden en alles daar tussenin. Je kunt bij ons leren, werken en actief je dag beleven en besteden op verschillende manieren. Variërend in type werkzaamheden, mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, plek in de samenleving en begeleiding. Waar je dit ook doet, je bent altijd betekenisvol bezig, passend bij jouw interesses, talenten en mogelijkheden. Een prettig leer- en werkklimaat vinden we hierbij belangrijk. We willen dat jij je fijn voelt in een omgeving waar aandacht is voor jou als persoon. Wat past bij jou? Ontdek onze verschillende soorten werk hieronder.

Visie en methodiek

LWD_Waspartner_Johan.jpg

Voor veel mensen is hun leer-, werk- en/of dagbestedingsplek een belangrijk onderdeel van hun alledaags geluk. Om gelukkig te zijn in je werk, is het belangrijk dat je werk betekenisvol voor je is. Betekenisvol werk ontstaat in onze visie als jij en jouw werkplek goed op elkaar afgestemd zijn en je dingen doet die bij je passen. Op een plek waar je je prettig voelt, waar je gewaardeerd wordt en waar je je kunt blijven ontwikkelen. Met een goede coach en fijne mensen om je heen.