8,4

Op basis van 36 reviews36 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Meer dan 40 jaar in dienst: Ciska pakte kansen om door te groeien

Meer dan 40 jaar in dienst is iets wat niet iedereen op zijn cv heeft staan, maar Ciska Hageman wel. Wat heeft ervoor gezorgd dat zij zo lang bij Driestroom heeft gewerkt? We spraken haar vlak voor haar pensioen op woonlocatie Loovelden 2, waar zij teamleider is.

Kansen krijgen en pakken

“Ik voelde me altijd goed gehoord en kreeg vele kansen om mezelf verder te ontwikkelen” vertelt Ciska. En die kansen heeft ze ook zeker gepakt. Na haar afstudeerstage bij dagcentrum Elsweide, wist de toen 17-jarige Ciska het meteen. "Na een week was ik om! Ik kreeg zoveel terug van de mensen waarvoor ik werkte.” Toen Ciska na haar stage de optie kreeg om op die locatie aan de slag te gaan als groepsleider, heeft ze hier niet lang over na hoeven denken.

Verschillende functies

Na de geboorte van haar eerste kind deed Ciska een stapje terug, maar door het doen van vrijwilligerswerk bleef ze toch altijd betrokken bij dagcentrum Elsweide. Na een paar jaar ging ze weer volledig aan het werk. Ciska: “Ik kreeg een belletje van het hoofd van Elsweide, met de vraag of ik teamleider wilde worden op zijn locatie. Hij was getipt door een medewerker om mij eens te bellen.” Ook hier hoefde Ciska niet lang over na te denken. “Ik was heel blij om weer terug te gaan. Het heeft altijd goed gevoeld om te werken met de deelnemers en medewerkers. Het was alsof ik nooit was weggeweest.” Na een hbo-opleiding en verschillende trainingen, werkte Ciska nog als teamcoördinator voor wonen en als projectmanager voor de toen nieuwe locatie Elsterveld. Na de bouw van locatie Loovelden 2 en 3, is Ciska hier in 2012 aan de slag gegaan als teamleider. Dit is dan ook de functie die zij het langs heeft uitgevoerd. “Ik vind het nog steeds geweldig om te zien met hoeveel inzet het team werkt. Ze werken aan het geluk van onze bewoners en zetten alle mogelijkheden in werk om hen hun eigen regie te laten voeren. Dat maakt het werk zo interessant”, vertelt Ciska.

Ik voelde me altijd goed gehoord en kreeg vele kansen om mezelf verder te ontwikkelen
Ciska HagemanTeamleider

Terugkijken op +40 jaar

Hoe kijk je terug op +40 jaar dienstverband, vroegen we haar nieuwsgierig: “Door de jaren heen heb ik mij altijd thuis gevoeld, omdat het een organisatie is die luistert naar haar medewerkers. Je voelt je daardoor gewaardeerd. Ik heb opleidingen mogen volgen. Of dat nu beroeps- of interne opleidingen waren, maar ook door de diverse doelgroepen heb ik ervaring op kunnen doen. Ik heb altijd met plezier bij Driestroom gewerkt. Ik heb er zelfs mijn man leren kennen!”

Ook doorgroeien binnen de zorg én bijdragen met jouw eigen kijk?