8,4

Op basis van 36 reviews36 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Jeanine stapte van de reguliere ouderenzorg over naar Driestroom. “Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit”

33 jaar werkte Jeanine Regeer in de reguliere ouderenzorg, waarvan 10 jaar op afdeling psychogeriatrie (PG). Jeanine: “Door ziekte zat ik helaas een jaar thuis. Toen ik weer aan het werk ging, wilde ik het wat rustiger aan doen. Bij afdeling PG was hier de mogelijkheid.” Toch zat Jeanine ook hier niet helemaal op haar pek.

Toen Jeanine zich afvroeg of ze dit tot haar pensioen zou gaan doen, was dit voor haar het teken om rond te gaan kijken. “Door de werkdruk was het best zwaar. Ik trok daarom de stoute schoenen aan en zocht op Google naar ‘kleinschalige ouderenzorg’. Hier kwam ik de vacature voor begeleider voor senioren met een verstandelijke beperking tegen bij woonvorm Loovelden 2.” Al bij het openen van de website van Driestroom voelde Jeanine een klik. “Bij het accepteren van de cookies werd een grap gemaakt over de bekende appeltaarten van Driestroom, dat vond ik al leuk.” Jeanine solliciteerde op de functie en werd uitgenodigd voor een gesprek. “Tijdens het sollicitatieproces mocht ik een dag meelopen. Ik kwam direct in een warm bad terecht.” Ondanks negatieve reacties van collega's hield Jeanine voet bij stuk. “Ze zeiden: zou je dat nou wel doen, je weet nu wat je hebt.” Sinds 1 oktober 2022 is Jeanine in dienst bij Driestroom.

Positieve verschillen

Ondanks dat ze nu ook werkzaam is met senioren, ziet ze toch verschil. “De bewoners hebben al ervaring met het wonen in een woonvorm. Vaak kennen ze elkaar hier al van. Dit zorgt voor een familiegevoel.” Ook in de activiteiten ziet Jeanine verschil: “Er wordt veel verschillende dagbesteding aangeboden, zoals knutselen en wandelen. Geen dag is hetzelfde.” Het meest fijne verschil vindt Jeanine toch de werkdruk die minder is. “Je hebt in deze tak van zorg meer tijd voor de mensen. Ik werk hier prettig en rustig en word niet meer overspoeld door drukte. Ik moet nu soms gas teruggeven. Ik ga niet meer gestrest naar huis. Er werken ook veel flexmedewerkers, waardoor diensten snel worden gevuld.” En haar alledaags werkgeluk? “Als het gezellig is en je de dag goed kunt afsluiten met samen gezellig koffiedrinken of nog even tv kijken. Ik vind het mooi dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. De mensen zijn heel lief, maken tekeningen voor je en geven veel knuffels! In het weekend koken we met collega's of we halen pizza of frietjes, dat vinden de bewoners ook erg lekker. Ja, ik zit nog steeds op een roze wolk, dus ik werk hier heel fijn.”

Ja, ik zit nog steeds op een roze wolk, dus ik werk hier heel fijn
Jeanine Regeer

Een collega ging mee

Door haar vertrek in de regulieren ouderenzorg maakte Jeanine haar collega Angela Peters nieuwsgierig. Angela: “Ik vroeg me af wat precies Driestroom was. Ik bezocht de website en werd steeds meer enthousiast. Ik zag ik de vacature voor begeleider bij Loovelden 2 en de oranje solliciteerknop. Toen dacht ik: wie niet waagt wie niet wint. Ik werd de volgende dag meteen gebeld.” Helaas werd de baan ingevuld door een huidige medewerker van Driestroom. Angela: “Die hebben voorrang. Dit vond ik eigenlijk wel mooi. Mijn gegevens zijn toen bewaard, maar ik was er toch wel sceptisch over. Ik zal wel niet meer worden teruggebeld dacht ik". Toen Angela na 1,5 maand werd gebeld nam ook zij de stap. Angela: “Ik had een baan waar ik het naar mijn zin had, maar heb toch voor Driestroom gekozen. Er is hier meer aandacht voor de persoon.” Haar 32 jaar ervaring in de reguliere ouderenzorg kwam uiteraard ook goed van pas. “Ik had niet alleen ervaring met begeleiden, maar ook kennis van medische begeleiding van ouderen wat ook geldt bij de ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.” Angela werkt sinds 1 december 2022 op Loovelden 2.