8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Een werkdag uit het leven van Carin

Carin Mulder werkt al 12 jaar als persoonlijk begeleider begeleidersintensief (BI) op locatie Polsehof in Bemmel. Op deze locatie wonen jongvolwassenen met autisme en normale intelligentie. Carin: “Als trainingshuis is dit voor de bewoners een tijdelijke plek, waar ze gemiddeld 2 tot 3 jaar blijven wonen. Hierna stromen ze door, binnen of buiten Driestroom, of gaan ze op zichzelf met of zonder ambulante ondersteuning.”

Afwisselend werk en veel vrijheid

In haar 12 jaar dienstverband heeft Carin zich nooit verveeld. “Ik ben hier sinds het allereerste team aan het werk en heb kunnen bijdragen aan het opzetten van deze locatie,” vertelt Carin. “Het doorstromen van de bewoners zorgt voor heel roulerend werk. Daarnaast is er veel vrijheid om je functie zelf in te delen en zijn je collega’s er om kennis mee te delen. Ik heb zelfs mijn post-HBO-opleiding voor specialisatie ASS mogen behalen.”

Ik vind het leuk om de mensen te ze zien groeien en ze in hun kracht te zetten
Carin MulderPersoonlijk begeleider

Bewoners helpen groeien

In al die jaren hebben Carin en haar team flink wat bewoners geholpen bij hun weg naar zelfstandigheid. “Het is steeds weer een puzzel om uit te vinden hoe je ze hun eigen vaardigheden in kan laten zetten om verder te komen in de maatschappij. Het moment dat bewoners gaan ontdekken wat ze willen in hun leven, geeft voldoening. Op deze locatie worden ze zelfstandig en het is erg leuk om die groei te zien.”

Zo ziet een globale werkdag eruit

07:00 uur: Overdracht

De dagdienst begint met een overdracht van de slaapdienst. Je leest bij over de vorige dag. Dan gaan we ontbijten. Sommige bewoners worden gewekt of anderen komen zelf naar beneden. Hierna gaan de bewoners naar hun werk, dagbesteding of school.

09:30 uur: Dagelijkse taken

De huishoudelijke- en administratieve taken worden uitgevoerd. Ook staat er een door jou ingeplande afspraak met een bewoner bij de huisarts op de agenda.

12:00 uur: Lunchtijd

De bewoners die in huis zijn lunchen gezellig mee als zij dat willen.

13:00 uur: Dossiers

Je werkt de plannen in de dossiers bij. Hierna maak je een praatje met een bewoner die zijn verhaal kwijt wil of bied je de nodige hulp aan iemand die vastloopt in zijn dagelijkse taken of bij het werken aan de doelen.

14:30 uur: Einde dienst

Na een overdracht gaat de dagdienst naar huis en de avondploeg begint.

Ook aan de slag binnen specialisatie autisme?

Dat kan!

Meer weten over het werken bij Driestroom?Onze recruiters vertellen je graag meer