8,4

Op basis van 36 reviews36 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Babs is oprecht betrokken met de bewoners

Babs van Elven is begeleider bij woonlocatie Nijevelt in Nijmegen. In haar werk zet ze het welzijn van de bewoners altijd op nummer één. Babs vindt het bijzonder dat zij de bewoners mag begeleiden in hun laatste levensfase en maakt deze fase dan ook zo aangenaam mogelijk voor ze.

Babs ondersteunt de senioren bewoners die over het algemeen minder zorg intensieve begeleiding nodig hebben. Toch worden andere steungebieden belangrijker hoe ouder de bewoners worden. Ze kunnen last krijgen van moeilijk lopen, dementie of zelf niet meer kunnen eten. Daarnaast hebben de bewoners een beperking. Sommigen hebben ook gedragsproblematiek, zoals agressief gedrag. Al met al maakt de combinatie van al deze verschillende typen zorg het een uitdagende baan. Babs: 

Het zijn de achterliggende verhalen van onze bewoners waarom ik het werk hier zo ontzettend leuk vind
Babs van ElvenBegeleider

Thuisgevoel bieden

Bij Nijevelt brengen bewoners vaak hun laatste fase van het leven door. Nijevelt kan deze laatste zorg bieden, omdat er verschillende medewerkers als verpleegkundige zijn opgeleid en dus medisch onderlegd zijn. Hiervoor hoeven geen externen ingeschakeld te worden. Babs verzorgt de bewoners tot het laatste moment. Ze is erg betrokken en zet het welzijn van haar bewoners altijd op de eerste plek. “Elke dag vraag ik mijzelf af hoe ik van betekenis kan zijn voor de bewoners. Het is hun thuis, zij wonen hier. Wij zijn te gast.” 

Mens zijn

Hoewel ze bewust gekozen heeft voor werken met deze doelgroep en hierdoor weet dat de bewoners vroeg of laat komen te overlijden, grijpt elk verlies haar weer aan. Babs: “Gelukkig kunnen we dit verdriet met elkaar delen. Het mag er ook zijn. Je bent tenslotte ook gewoon een mens hè!” En dat is waar het bij Driestroom om draait, we zijn allemaal mensen.