9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Kim: “Het is hun thuis waar ik mag komen.”

Kim de Hair maakte een carrièreswitch binnen de langdurige zorg van een TBS-kliniek naar een woonvorm van Driestroom. “Ik wilde graag meer contact met collega's, maar ook met de bewoners, want dan zie je pas echt hoe de collega's het doen.” Sinds afgelopen april werkt Kim als teamleider bij woonvorm Loovelden. Hier wordt intensieve zorg geboden aan ouderen met een licht verstandelijke beperking.

Nieuwe ontwikkelingen

Door een behoefte aan meer ruimte voor visie, beleid en het aansturen van teams, was Kim toe aan iets nieuws. Door de hectiek in haar werk als zorgmanager binnen de Langdurige Forensische Psychiatrische Zorg, was hier niet altijd tijd voor. “Via de Werkgeverij werd ik benaderd door Driestroom voor een op dat moment nog onbekende locatie. Ik ging op gesprek en al snel werd duidelijk dat het een goede match was!” 

Mijn collega's zijn beschikbaar voor vragen en hebben een echt zorghart. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor elkaar
Kim de HairTeamleider

Carrière in de zorg

Met ervaring als maatschappelijk werker in een crisisopvang én als sociotherapeut binnen de kliniek, waar ze doorgroeide als zorgmanager, is de zorg geen onbekend terrein voor Kim. Toch ervaart ze dit als een hele andere wereld. “Ik ben altijd een harde wereld gewend, maar hier stond een bos bloemen op tafel. Mijn collega's zijn beschikbaar voor vragen en hebben een echt zorghart. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor elkaar.”

Zorgen voor een thuisgevoel

In haar nieuwe rol heeft Kim voldoende ruimte om zich wel bezig te houden met visie en beleid. En hoe zij dit ziet? Kim: “Ervoor zorgen dat de bewoners zich thuis voelen en dat dit ook door familie en verwanten zo wordt gezien, zonder een instellingsgevoel. Ze leven in de wijk, waarbij wordt gekeken naar wat ze zelf kunnen en willen doen en er naar hen geluisterd wordt. Verwanten kunnen altijd op bezoek komen en dragen een steentje bij als het gaat om het doen van boodschappen of een bezoekje aan de huisarts.” Vanaf midden juni is Kim ook als teamleider werkzaam op onze nieuwe woonlocatie La Verna in Wijchen.

Ook toe aan een nieuwe stap in je carrière?