8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Een werkdag uit het leven van Nelleke

Iemand een fijne dag bezorgen. Dit heeft voor Nelleke Wolters wel een hele andere betekenis gekregen. Twaalf jaar lang werkte ze in de kledingbranche. Tegenwoordig bezorgt ze mensen een fijne dag. “Hier gaat het over het geluk van mensen.”

“In de zorg werken, dat absoluut niet dacht ik heel lang. Ik wist ook dat ik niet tot aan mijn pensioen in de kledingbranche wilde werken. Wat dan wel?” Haar persoonlijke situatie zette haar aan het denken. “We waren zwanger van een kindje dat het Syndroom van Down had en we zochten er van alles over uit. Ik begon de gehandicaptenzorg steeds interessanter te vinden”. Helaas is het kindje tijdens de zwangerschap overleden. De interesse in de gehandicaptenzorg bleef. Vrijwilligerswerk gaf Nelleke een inkijk in onze wereld en toen wist ze het: de gehandicaptenzorg is iets voor mij!

Bijdrage leveren

Nelleke volgt een versnelde opleiding waarin zij 2,5 dag werkt op verschillende locaties binnen onze organisatie. Ze komt overal met open armen. “Kindercentrum Dol~fijn in Velp werd mijn eerste werkplek. Het was fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan iemands toekomst. Toen ik net begon was er een kindje dat moeilijk at, na een half jaar ging dit steeds beter. Het is een heel concreet voorbeeld van onze toegevoegde waarde.”

Veel mogelijkheden

Nu werkt Nelleke bij Huis van de wijk Triade in Elst. Nelleke: “Ik zie nog zoveel mogelijkheden hier. Ik geloof dat we nog veel kunnen halen uit de mensen die wij ondersteunen. Ze kunnen nog meer uitgedaagd gaan worden. Wij kunnen ze nog meer betrekken in de maatschappij, dat is wel mijn doel denk ik.”

Ik zie nog zoveel mogelijkheden
Nelleke WoltersBBL-er

Toekomst

Nelleke ziet haar toekomst nu anders dan toen ze nog in de kledingbranche werkte. Ze is op haar plek bij Driestroom. Maar dat wil niet zeggen dat ze stil blijft staan. Nee, voor Nelleke is het pas net begonnen. “Ik hoor en lees zoveel interessante dingen. Er valt nog zoveel te ontdekken en te leren in deze branche!” Gelukkig biedt Driestroom haar medewerkers volop kansen om te ontwikkelen.

Zo ziet een globale werkdag eruit

09:00 uur: Start van de werkdag

De assistent-medewerkers komen aan op de locatie. Weet iedereen wat hij of zij gaat doen? Je pakt de benodigde spullen en legt wat uit.

10:00 uur: Koffietijd!

Een assistent-medewerker brengt de koffie en thee rond. Even kijken of alles goed gaat. Ook help je iemand op weg die niet goed kan lezen.

12:00 uur: Lunchtijd!

De bammetjes komen op tafel.

14:030 uur: Koffietijd en afronden

De meesten worden zo tussen 15.30 – 16.00 uur opgehaald. Dus vanaf nu maakt iedereen zijn of haar eigen werkplek schoon.

15:45 uur: Einde dienst

Iedereen is weer op weg naar huis. Wij ruimen de laatste dingen op.

Meer weten over het werken bij Driestroom?Onze recruiters vertellen je graag meer