8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Michelle haalt diploma Praktijkleerroute Facilitair niveau 2

2024-05-27
  • Leren, werken & dagbesteding

Donderdag 16 mei was een bijzondere dag voor Michelle. Op deze dag mocht ze haar diploma Praktijkleerroute Facilitair niveau 2 in ontvangst nemen. Ze ontving haar diploma met praktijkverklaring van Danny Hajema en Rick Verstegen, haar praktijkbegeleiders van ROC Nijmegen. Het was het resultaat van een half jaar hard werken met veel toewijding bij Werkpost Veste Brakkenstein & Kalorama Beek.

Michelle werkt vanuit werkpost Veste Brakkenstein & Kalorama Beek bij alle drie de locaties van Kalorama, waar ze de kapsters ondersteunt. Ze haalt bewoners op van de afdelingen, wast hun haren en brengt deze in model met behulp van föhns, krulspelden, permanentrollers en haarverzorgingsproducten.

Ik ben trots op mijn diploma en de kansen die dit mij biedt.
Michelle, werkt bij Werkpost Veste Brakkenstein & Kalorama Beek

Hoewel Michelle aanvankelijk een kapsteropleiding wilde volgen, bleek dit op theoretisch gebied erg uitdagend te zijn en zou ze in klassen terechtkomen met veel jongere leerlingen. Dit was niet wat ze voor ogen had. Het ROC Nijmegen stelde daarop voor om de Praktijkleerroute te volgen binnen de leerroute Facilitair. Ondanks dat deze route niet wordt aangeboden binnen de opleiding tot kapster, overlappen veel vakgebieden elkaar wel. Zo kon Michelle vakkennis en vakvaardigheden opdoen op het gebied van schoonmaak, catering, veiligheid, administratie, voorraadbeheer en sociale vaardigheden.

LWD_VesteBrakkenstein_IMG_20240516_144807_HDR1.jpg

Met dit diploma vergroot Michelle haar kansen op de arbeidsmarkt als ze op zoek gaat naar een betekenisvolle werkplek. Michelle: “Ik ben trots op mijn diploma en de kansen die dit mij biedt. Maar voorlopig blijf ik werken bij Werkpost Veste Brakkenstein & Kalorama Beek, omdat ik mijn werk hier erg leuk vind en een goede band heb met de kapsters.”

Michelle, van harte gefeliciteerd met je diploma!

Ontmoeten en werken in de wijk bij Werkpost Huis van de wijk Triade

Driestroom 7621 (1).jpg

Midden in de wijk Elst-Noord ligt Huis van de wijk Triade. Een huis waarin vele organisaties samenwerken en waarin Werkpost Huis van de wijk Triade het bruisende middelpunt vormt. Ontmoeting en creativiteit gaan hier hand in hand samen. Wil jij anderen ontmoeten en jouw creativiteit ontdekken of verder ontwikkelen? Of gewoon lekker aan de slag gaan? Dan is onze werkpost de plek bij uitstek om dat te doen. Zo kun je werken met keramiek, speelgoed uitzoeken en controleren, licht industriële werkzaamheden doen, werken in de wasserij, naaien in opdracht en ga zo maar door. Er is bij ons veel mogelijk!

Met elkaar in contact bij Werkpost Veste Brakkenstein & Kalorama Beek

LWD_Veste Brakkenstein_3444 correctie 02.jpg

Al vele jaren werken we samen met zorgorganisatie Kalorama. In hun woonzorglocaties Veste Brakkenstein (Nijmegen) en Kalorama Beek (Beek) is onze werkpost actief. Wij ondersteunen hier het zorgpersoneel en de woonzorgassistenten. Dit doen we door te werken binnen de zorgafdelingen, de facilitaire dienst, logistieke afdelingen, de keuken en het restaurant. Een spelletje, praatje of wandeling maken met de bewoners doen we ook regelmatig. Houd jij van afwisseling in je werk? Wil jij graag iets voor een ander betekenen? Kom dan leren en werken bij Werkpost Veste Brakkenstein & Kalorama Beek.

Iets betekenen voor bewoners bij Werkpost Zinzia

LWD_Werkpost Zinzia_1.jpg

Zinzia – Oranje Nassau’s Oord ligt op een landgoed in Wageningen en biedt aan ruim 180 ouderen een prettig thuis. Bij Zinzia – Oranje Nassau’s Oord vind je onze werkpost: Werkpost Zinzia. Als assistent-medewerker van onze werkpost ondersteun je hier het zorgpersoneel en de woonkamerbegeleiders. Dit doe je door verschillende werkzaamheden te doen. Ook geef je de bewoners extra aandacht. De bewoners vinden het fijn dat jij er bent!