9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Wonen bij Driestroom

Nieuw- en verbouw bij Driestroom

Wij gunnen de mensen die we ondersteunen een eigen ruimte met eigen voorzieningen. En gezamenlijke ruimtes om anderen te ontmoeten. Om samen te eten of even gezellig te kletsen met elkaar. We zijn bezig met een aantal nieuw- en verbouwprojecten.

Geplande nieuw- en verbouw

In 2024 starten we met de verbouwing van onze woonvorm Diepvoorde in Wijchen en de nieuwbouw van Lange Vierhout in Nijmegen. Hieronder lees je meer over deze locaties.

Diepvoorde

De verwachting is dat we in 2024 starten met de verbouwing van onze woonvorm Diepvoorde in Wijchen waar (grotere) studio's gerealiseerd worden. Alle bewoners krijgen een eigen studio met eigen sanitair.

Lange Vierhout

Het bestaande pand aan de Planetenstraat in Nijmegen wordt gesloopt en op dezelfde locatie komt een woonzorgcomplex. 50 studio’s en dagbesteding voor mensen met een ondersteuningsvraag. De start van de sloop is medio maart 2024.

Gerealiseerde nieuwe locaties

In 2023 hebben we drie nieuwe woonlocaties gebouwd: woonzorgcomplex La Verna, appartementen Ellis, groepswonen Oude Weurtseweg. Meer informatie over onze nieuwe locaties lees je hieronder.

La Verna

Op de plek van het oude woonzorgcomplex in Wijchen wonen in totaal 90 oudere mensen in het nieuwe La Verna: 70 bewoners van LuciVer en 20 mensen met een ondersteuningsvraag van Driestroom.

Ellis

In Hart van Holland, Nijmegen-Noord zijn 25 nieuwe appartementen gebouwd voor volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking.

Oude Weurtseweg

Op de voormalige locatie van de Van Mameren fabriek in Nijmegen is een nieuwe woonvoorziening gerealiseerd. Groepswonen met 24-uurs zorg voor 26 volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking.

Talis en Driestroom vernieuwen woonvorm Diepvoorde in Wijchen

Vernieuwbouw Diepvoorde Wijchen.jpg

Onze woonlocatie Diepvoorde in Wijchen wordt verbouwd. De zes twee-onder-een-kap woningen met in totaal 18 kamers en gemeenschappelijke ruimtes worden vernieuwd tot 22 studio’s, twee huiskamers en een eetkeuken. Hiervoor wordt de huidige woonvorm verbouwd en komt er aan de achterzijde een aanbouw. De verwachting is dat we dit voorjaar starten met de verbouwing.

Talis en Driestroom starten met sloop-nieuwbouw dagbesteding Lange Vierhout

Oogsten kozijn door bestuurders Talis, Driestroom en wethouder.jpg

Woensdag 13 maart trapten Talis en Driestroom samen de sloop af van de voormalige dagbesteding 'Lange Vierhout’ aan de Planetenstraat in Nijmegen-West. Hier willen de woningcorporatie en Driestroom 50 studio’s voor begeleid wonen en een dagbesteding voor terugbouwen.

Sleuteloverdracht nieuwe appartementen Ellis

Sleuteloverdracht Floor aan Mirelle.jpeg

Maandag 13 november 2023 was de oplevering van nieuwbouw Ellis in Hart van de Waalsprong, Nijmegen-Noord. Floor Schoenmakers overhandigde namens Talis de sleutels van onze 26 appartementen aan Mirelle Knüsel.

Feestelijke opening nieuwe woonlocatie La Verna

Alverna Feest juli 23-0186.jpg

Vrijdag 7 juli 2023 vierden we samen met Talis, Hendriks Bouw en LuciVer de oplevering van het nieuwe La Verna. Op de plek van het oude La Verna wonen in totaal 90 mensen in het nieuwe woonzorgcomplex: 70 bewoners van LuciVer en 20 bewoners van Driestroom. De bijzondere openingshandeling werd vrijdagmiddag verricht door moeder en zoon.*

Nieuwbouw groepswonen Oude Weurtseweg in Nijmegen

Oude Weurtseweg achterkant.jpg

Op de voormalige locatie van de Van Mameren fabriek in Nijmegen hebben we een nieuwe woonvoorziening gerealiseerd voor volwassenen (20 – 70 jaar) met een licht tot matige verstandelijke beperking. Een plek waar je kunt genieten van het groepswonen met veel aandacht voor kleinschaligheid, huiselijkheid en gezelligheid. In december 2023 zijn de bewoners verhuisd naar deze nieuwe woonlocatie.