8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Een werkdag uit het leven van Jeffrey

Jeffrey Bal is persoonlijk begeleider én begeleider. Wat is het verschil? Als begeleider ben je er voor alle bewoners. Je biedt de zorg, ondersteuning en begeleiding die de zij nodig hebben. Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor een aantal bewoners. Je bent regievoerder in hun zorgvraag. Je bent het aanspreekpunt van de mensen die je zorg biedt en van jouw collega's.

Van verpleger naar persoonlijk begeleider

Door een specifieke situatie van een man van begin 50 met dementie in een verpleegtehuis, waarvan het einde naderde, opende de ogen van Jeffrey. De man kon niet meer praten, maar wilde goed afscheid nemen van zijn familie. Jeffrey bood extra zorg waardoor dit mogelijk werd. "Als verpleger bood ik zorg en begeleiding die misschien niet bij mijn werk hoorde. In de gehandicaptenzorg kan dat wel”, vertelt Jeffrey. En zo maakte hij na zo’n 12 jaar te hebben gewerkt in de verpleging de overstap naar de gehandicaptenzorg. “Tijdens mijn opleiding Verpleging merkte ik al dat ik het lastig vond dat het draaide om protocollen. Waar is de mens in dit verhaal gebleven? Ieder heeft tenslotte zijn eigen behoefte”, legt hij uit.

Als verpleger bood ik zorg en begeleiding die misschien niet bij mijn werk hoorde. In de gehandicaptenzorg kan dat wel
Jeffrey Bal(Persoonlijk) begeleider

Een loopbaan bij Driestroom

Hij startte zijn loopbaan binnen Driestroom als persoonlijk begeleider op een locatie voor ernstig meervoudig beperkten (EMB). Nu biedt Jeffrey zorg, ondersteuning en begeleiding aan de bewoners van de Oude Graafseweg in Nijmegen. “Wat ik belangrijk vind? Dat elke bewoner een fijne dag heeft. Daar help ik een handje bij. Met de ene bewoner dans en wandel ik en met een andere bewoner heb ik een goed gesprek. Het is net waar de bewoner op dat moment behoefte aan heeft.”

Zo ziet een globale werkdag eruit:

17:00 uur: Start van de dienst

De dienst begint met het lezen van rapportages en e-mails.

17:30 uur: Etenstijd!

Bij de Oude Graafseweg kookt een kok het eten voor alle bewoners. Je haalt het eten op en gaat boven met de bewoners eten.

18:15 uur: Verschillende contactmomenten

Er zijn verschillende contactmomenten met alle bewoners. Na het eten, opruimen en afwassen loop je de verschillende contactmomenten af. Bij de ene bewoner help je met het wassen van het haar en de andere bewoner heeft behoefte aan een gesprekje.

20:00 uur: Koffie drinken

Wie wil en het leuk vindt kan komen koffie drinken. Elke dag drinken we samen koffie in de huiskamer.

21:30 uur: Overdracht

Overdracht met de collega’s van de avonddienst.

22:00 uur: Einde dienst

De collega’s van de avonddienst gaan naar huis. Jij help de bewoners nog even met de laatste dingetjes voor het slapen gaan. Denk aan mondverzorging.

Ook aan de slag bij Driestroom?

We hebben interessante vacatures voor Begeleider of Persoonlijk Begeleider op verschillende locaties.

Meer weten over BBL bij Driestroom?Onze praktijkopleiders helpen je graag verder