8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Werken bij Driestroom

Leerwerktraject (BBL) volgen

Denk je erover na om iets anders met je carrière te doen? Misschien wil je starten met werken in de zorg, maar heb je nog niet de juiste papieren. Dan is een BBL-opleiding iets voor jou! BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Hierbij worden leren en werken met elkaar gecombineerd. Tijdens het leerwerktraject bij Driestroom word je klaargestoomd voor werken in de zorg.

Wij betalen je opleiding en jij doet ervaring op

Onze leerwerktrajecten duren 3 tot 4 jaar. Hierbij ga je 1 dag in de week naar school. De overige dagen werk je maximaal 25 uur in de week op een woon- of werklocatie van Driestroom. Ieder schooljaar werk je op een andere locatie. Zo leer je van meerdere mensen en maak je met verschillende doelgroepen kennis.

Zij-instromer of gewoon leergierig. Iedereen kan bij ons terecht! Wat je achtergrond ook is. Samen zoeken we naar passende mogelijkheden.

Waarom BBL?

Geen zorgen over opleidingskosten

Deze worden 100% betaald door Driestroom!

Veel kennis en (werk)ervaring opdoen

Je maakt kennis met veel doelgroepen. Zo ontdek je precies wat bij jou past.

Altijd begeleiding en ondersteuning

Je krijgt een goede inwerkperiode met voldoende begeleiding in zowel het werk- als leerproces. Er is altijd iemand die jou vragen beantwoord!

Je verdiend een vast maandsalaris

Bestaand uit een leerlingsalaris passend in de CAO.

Opleidingsmogelijkheden

Binnen een leerwerktraject zijn er verschillende opleidingen op meerdere niveaus te volgen. De opleiding tot Begeleider wordt op mbo-niveau 3 aangeboden. De opleiding tot Persoonlijk begeleider op mbo-niveau 4. Ook kun je een opleiding voor Pedagogiek volgen op hbo-niveau. Alle opleidingen worden volledig vergoed door Driestroom.

Is dit iets voor mij?

De switch naar de zorg kan een hele grote stap zijn. Helemaal als je nog niet zeker weet of dit wel echt iets voor je is. Onze praktijkopleiders Sandra Doeleman en Bouwkje Lelivelt helpen je graag in het maken van je keuze. Het is namelijk belangrijk dat jij iets gaat doen wat je ook écht leuk vindt. Samen met jou kijken ze naar wat er allemaal mogelijk is en wat er het beste bij je past.

Startdata en solliciteren

Per jaar hebben we een aantal plekken beschikbaar. We starten in februari en september met de instroom van nieuwe leerwerktrajecten. De vacatures plaatsen we dan op onze vacaturepagina. Alleen de sollicitaties via de vacature worden in behandeling genomen en niet die via e-mail. We ontvangen meestal een ruim aantal sollicitaties. Wees er daarom op tijd bij!

Meer weten over BBL bij Driestroom?Onze praktijkopleiders helpen je graag verder