8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Van stage naar zelf bepalen wanneer je werkt als flexmedewerker

Na haar meewerkstage bij kinderdagcentrum Luna voor de opleiding Pedagogiek, is Rachel Doeze Jager tijdens haar afstudeerstage gestart als flexmedewerker bij Driestroom. Welke ontwikkelmogelijkheden en voordelen ziet zij als flexer en hoe kijkt ze naar haar toekomstige loopbaan? We gingen met haar in gesprek.

Leren, ontwikkelen en oriënteren

Haar stage zag Rachel als een mooi leer- en ontwikkelproces. Rachel: “Het is mooi om zo kennis te maken met het werken op een groep met kinderen met een ontwikkelingsvraag en om hier ervaring op te doen. Door de ontwikkeling die de kinderen doormaakten, leerde ik ontzettend veel in mijn eigen loopbaan richting professional.”

Om zich breed te kunnen oriënteren, draaide Rachel tijdens haar stage mee op verschillende groepen bij Luna en keek ze mee met individuele behandelingen, zoals logopedie en DTT. Rachel: “Ook ben ik aanwezig geweest bij gesprekken met ouders en Multidisciplinaire overleggen. Dat gaf me een goed beeld van de brede ondersteuning op kinderdagcentra.”

Die inzichten kan ik weer meenemen naar andere groepen en zo blijf ik mezelf ook ontwikkelen
Rachel Doeze JagerFlexmedewerker

Afwisselende werkzaamheden

Rachel startte met een flexcontract zodat ze ook in de schoolvakanties kon blijven werken. In combinatie met haar studie is flexwerken voor haar een goede oplossing. “Ik kan zelf bepalen hoeveel ik wil werken. Ook in de zomervakantie vond ik het fijn dat ik veel uren kon maken.” Door het flexwerken heeft Rachel te maken met veel afwisseling in haar werk. “Binnen Luna kom ik op verschillende groepen met verschillende niveaus en dat biedt uitdagingen. Zo leer ik veel over de manier van werken met de kinderen. Die inzichten kan ik weer meenemen naar andere groepen en zo blijf ik mezelf ook ontwikkelen.”

Voordelen van flexen

Het flexwerken zou Rachel dan ook zeker aanraden. Rachel: “Je kunt het voor jezelf flexibel inrichten. Je zit in een app waarin een oproep wordt gedaan. Als je kan werken, dan reageer je. Daarbij vind ik de uren die je op een dag werkt prima te doen en doe je veel kennis op.” Volgens Rachel is het een mooie ervaring en een goede basis voor de toekomst. Zij geeft bovendien aan dat ze zo ook leert om met verschillende mensen om te gaan, eigen initiatief te nemen, op eigen benen te staan en haar eigen grenzen te kennen.

Kijken naar de toekomst

In de toekomst zou Rachel zich graag ontwikkelen tot persoonlijk begeleider en op een groep staan waar zij met kinderen met een ontwikkelingsvraag kan werken. “Persoonlijk begeleider zijn lijkt me een leuke en passende uitdaging. Je krijgt dan onder andere meer verantwoordelijkheden, bent het vaste aanspreekpunt voor ouders en maakt de behandelplannen. Dat zie ik mezelf wel doen.”

Meer weten over onze stagemogelijkheden?Onze praktijkopleiders helpen je graag verder