8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Unieke Gelderse samenwerking tussen Siza, Driestroom en Rijn IJssel

2024-03-13
  • Leren, werken & dagbesteding

De beroepspraktijk in huis halen. Letterlijk. Dat is de gedachte achter een voor Gelderland unieke samenwerking. Siza en Driestroom zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Rijn IJssel. Vanaf deze week leren en werken mensen met een ondersteuningsvraag bij Rijn IJssel aan de Kronenburgsingel in Arnhem, hoofdlocatie van de zorg- en welzijnsopleidingen van Rijn IJssel.

Leren en werken

Waar deze week een eerste groep van zes assistent-medewerkers naar Rijn IJssel komt, groeit dit aantal binnenkort uit tot in totaal zestien mensen. Zij krijgen op locatie begeleiding van Siza en Driestroom. Verder draaien zij gedurende de dag op diverse plekken mee. Zo kunnen zij bijvoorbeeld werken in de keuken of bij de afdeling facilitair. Ook doen zij mee aan en ondersteunen tijdens (praktijk)lessen.

Verbinding

Voor Rijn IJssel gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling, zegt manager Francien Griffioen. “Het is dé manier om onze studenten meer verbinding met de beroepspraktijk te laten opdoen. Het motiveren van studenten om stage te gaan lopen in de gehandicaptensector is soms een uitdaging; ‘onbekend maakt onbemind’. Maar ook kunnen wij studenten van onze zorg- en welzijnsopleidingen kennis laten maken met mensen met een beperking. Zij kunnen hier in hun toekomstige werkzaamheden zeker mee te maken krijgen en het is mooi dat zij nu alvast op een laagdrempelige manier met deze groep in contact komen.”

LWD_Driestroom Rijn Ijssel 3817.jpg

Enthousiast maken

Adrienne van Nek, teamleider bij Siza, is blij met de samenwerking: “Onze deelnemers kunnen zo veel meer dan op het eerste oog gedacht. Het is prachtig dat ze dit bij Rijn IJssel kunnen laten zien in hun rol van assistent-medewerker. Dat we hiermee studenten enthousiast maken voor het samenwerken met onze deelnemers, is natuurlijk de kers op te taart!”

Betekenisvolle werkplek

Ook Driestroom kijkt uit naar de samenwerking, zegt Hanna Pasterkamp, teamleider Werk & ondersteuning. Hanna: “Het is geweldig dat wij - samen met de collega's van Siza en Rijn IJssel - mensen met een ondersteuningsvraag een betekenisvolle werkplek kunnen bieden midden in de samenleving. Waar we van en met elkaar leren en werken."