8,4

Op basis van 36 reviews36 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Ik ben blij dat ik op een plek werk waar mijn hart ligt

2023-10-31
  • Leren, werken & dagbesteding

“Al mijn hele leven heb ik de wens om iets te kunnen betekenen voor oudere mensen. Ik was dol op mijn oma en denk dat deze wens daaruit is ontstaan. Daarom vind ik het zo mooi dat na zoveel jaar dit allemaal samenkomt en ik echt iets kan betekenen voor oudere mensen. Sinds mei van dit jaar werk ik namelijk bij Werkpost Zinzia – Oranje Nassau’s Oord, waar ik het zorgpersoneel en de woonkamerbegeleiders ondersteun. Ik ben blij dat ik op een plek werk waar mijn hart ligt,” aldus Wendy Peters.

Van ontbijt tot schoonmaak

Wendy werkt drie dagen per week bij Werkpost Zinzia – Oranje Nassau’s Oord op afdeling Wijtstee/Tiendekamp. Vorig jaar is deze werkpost gestart en inmiddels werken er meerdere assistent-medewerkers vanuit Driestroom. Wendy: “Op onze afdeling wonen voornamelijk demente ouderen. Ik werk in de twee gezamenlijke woonkamers. Hier zorg ik onder andere voor het ontbijt. Elke ochtend vraag ik wat de bewoners willen eten. Inmiddels ken ik ze allemaal erg goed en weet ik wat de meesten lekker vinden. Naast het verzorgen van het ontbijt maak ik ook schoon, vul de voorraad bij en controleer de koelkast. Op dinsdag lopen we linnengoed op de slaapkamers. We vullen dan de kasten een met linnengoed en beddengoed.”

Dat stukje extra bieden

Wendy: “Het leukste is toch wel het wandelen met de bewoners naar de pluktuin. Dan maken we onderweg en praatje en plukken bloemen voor op de woonkamers. Ook ben ik onlangs met een bewoner op een duo-fiets naar haar ‘oude’ huis gefietst. Ontzettend dankbaar om te kunnen doen. Zo kunnen de zorgmedewerkers echt zorg verlenen en zorgen wij voor net dat stukje extra. Sinds een aantal weken is er ook een dagstart waarin het zorgpersoneel, de woonkamerbegeleiders en wij, de assistent-medewerkers, doorspreken wat er voor die dag op het programma staat en of er bijzonderheden zijn. We zijn samen echt één team en door deze dagstart zijn de lijnen nog korter.”

"Ik ben trots op waar ik tot nu toe gekomen ben en dat ik in mijn werk liefde kan geven aan de oudere mens.”
Wendy Peters

Liefde geven

In het begin vond Wendy het lastig om haar grenzen te bewaken. Zo nam ze geen pauze en werkte vaak langer door dan haar eindtijd. Dit gaat nu veel beter en Wendy geeft op tijd haar grenzen aan. Wendy: “Dat is iets wat ik echt geleerd heb in mijn persoonlijke ontwikkeling. Wat ik verder nog wel zou willen leren op werkgebied is om ook mensen met slikproblemen te helpen. Bij Zinzia hebben ze een speciale slikscholing waarin je leert hoe je om moet gaan met mensen met slikproblemen en hoe je moet handelen mocht het niet goed gaan. Dat is iets voor in de toekomst dat nog op mijn lijstje staat om te leren. Ik ben trots op waar ik tot nu toe gekomen ben en dat ik in mijn werk liefde kan geven aan de oudere mens.”