8,1

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Driestroom Centraal Bureau: duurzaam verbouwd en gasloos

2024-10-07
  • Nieuws

Zoals jullie gezien hebben tijdens de officiële opening heeft het Centraal Bureau van Driestroom een ingrijpende verbouwing ondergaan. Tijdens deze renovatie zijn er diverse duurzaamheidsmaatregelen getroffen om het gebouw klaar te maken voor de toekomst en is nu volledig gasloos. Met deze aanpassingen zet Driestroom een belangrijke stap richting een duurzamere organisatie en een kleinere ecologische voetafdruk. Dit past bij het strategisch beleid waarin duurzaamheid 1 van de 6 thema’s is.

Duurzaamheidsmaatregelen

Tijdens de verbouwing zijn meerdere maatregelen doorgevoerd om het energieverbruik te reduceren en de CO2-uitstoot aanzienlijk te verlagen:

1. Isolatie: Er is extra isolatie aangebracht waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. Dit zorgt voor een veel efficiënter energiegebruik.

2. Warmtepompen: Om de traditionele gasverwarming te vervangen, zijn er moderne warmtepompen geïnstalleerd. Deze systemen halen bijvoorbeeld warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om het gebouw te verwarmen en te koelen.

3. Zonnepanelen: Op het grootste deel van het dak liggen zonnepanelen waarmee we een deel van onze eigen energie opwekken. Hiermee hoeven we minder af te nemen van de grijze stroom die niet milieuvriendelijk is.

Waterpomp en zonnepanelen op het dak
Waterpomp en zonnepanelen op het dak

4. Ledverlichting: Het hele gebouw is voorzien van energiezuinige ledverlichting, die niet alleen minder stroom verbruikt, maar ook langer meegaat dan traditionele verlichting.

5. Slimme klimaatbeheersing: Er is een nieuw, intelligent systeem geïnstalleerd dat de temperatuur, ventilatie en verlichting per ruimte automatisch aanpast kan worden op basis van het gebruik, aanwezigheid en de weersomstandigheden.

Per ruimte is de temperatuur te verstellen
Per ruimte is de temperatuur te verstellen

Van het gas af

Het hoogtepunt van de renovatie is dat het Centraal Bureau van Driestroom volledig van het gas af is. Dit betekent dat er geen aardgas meer wordt gebruikt voor verwarming of warm water. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van de warmtepompen en de opgewekte zonne-energie. Hiermee sluit Driestroom zich aan bij de landelijke ambities om gebouwen in Nederland gasloos te maken en de energietransitie te versnellen. Driestroom blijft zich inzetten voor het creëren van een duurzame werkomgeving voor zowel medewerkers als mensen die we ondersteunen, en draagt daarmee actief bij aan een groenere samenleving.