8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Werken bij Driestroom

Vrijwilliger of maatje worden

Lijkt het je leuk om te komen koken op één van onze locaties? Misschien maak je graag een leuk uitstapje met onze bewoners? Of speel je liever een spelletje mee? Als vrijwilliger of maatje kunnen dit een van je taken zijn. Als vrijwilligers of maatje ben je een enorme meerwaarde voor de organisatie en vooral de mensen die wij ondersteunen door het bieden van zorg.

Wat doet een vrijwilliger?

Als vrijwilliger zorg je voor vrolijke gezichten. Bij de mensen die wij ondersteunen. En ook bij de medewerkers. Je helpt bij verschillende activiteiten en momenten. Zoals tijdens de maaltijden, maar ook met wandelingen of een bezoek aan de fysio. Door jouw ondersteuning kunnen onze medewerkers zich volledig richten op de zorg en begeleiding. En kunnen de mensen die wij ondersteunen net iets vaker meedoen aan leuke activiteiten. Je ervaart oprechte dankbaarheid. Iets wat voor onze vrijwilligers dé reden is om zich belangeloos in te (blijven) zetten.

Vergoeding en mogelijkheden

Start je als vrijwilliger? Dan word je eerst ingewerkt en maak je kennis met het team waarmee je komt te werken. Als vrijwilliger krijg je vergoedingen, zoals de reiskostenvergoeding, zijn er aantrekkelijke verzekeringen en natuurlijk een kerstpakket!

Makers-en-Merken_8900.jpg

Wat doet een maatje?

Persoonlijk contact en samen leuke dingen doen. Oftewel, gewoon iemands maatje zijn! Of dit nou gezellig samen op een terras is of tijdens een potje voetbal. Als maatje ben je een gelijkwaardig persoon. Ervaring is niet nodig. Wat jij voor iemand kan betekenen hangt af van je tijd, interesse en vaardigheden. Je kunt eens per week afspreken, maar één keer in de maand is ook prima.

Is het een match?

Het is heel belangrijk dat jullie allebei plezier hebben in het contact en de activiteiten die jullie ondernemen. Om te kijken of het een match is, worden alle wensen van de persoon die ondersteund wordt door Driestroom verzameld. Heb jij dit als maatje te bieden? Dan is er een match! Op jullie eerste kennismaking wordt er dan gekeken of er echt een klik is, worden er afspraken gemaakt en krijg je eventueel instructies over het contact.

Als maatje ontvang je geen loon en werk je op vrijwillige basis. Uiteraard ontvang je een vergoeding voor de kosten die je maakt.

Maatje met een maatje

Je kunt natuurlijk ook met z’n tweetjes maatje worden van één van de mensen die wij ondersteunen. Ook kun je samen met één of meerdere maatjes leuke dingen doen met een groep mensen.

Meer weten over het worden van een maatje of vrijwilliger?We helpen je graag verder