8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar verhalen

Een lang gekoesterde droom die werkelijkheid wordt: Evelien heeft een gezinshuis

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt, zette Evelien Jonkers in 2020 dan eindelijk de grote stap om een eigen gezinshuis te beginnen. Evelien: “Ik ging ervan uit dat ik een groot pand nodig zou hebben, maar Theo van Sluisveld, Instroommanager Wonen van ODD, vertelde mij dat het ook in mijn eigen huis kon. En zo geschiede.”

Evelien is geen onbekende van Driestroom. In 1998 begon haar Driestroomcarrière als persoonlijk begeleider bij kinderdagcentrum Beukenborgh (inmiddels Dol-fijn). Evelien: “Voor het werk van mijn toenmalige partner zijn wij naar Arnhem verhuisd. Hierdoor was ik ook op zoek naar nieuw werk. Ik werkte in Den Haag als persoonlijk begeleider bij een leefgroep voor jongeren met moeilijk verstaanbaar gedrag. De vacature bij Driestroom sprak mij dus meteen aan.” In 2004 maakte Evelien de overstap naar de Ambulante dienstverlening van Driestroom. Evelien: “Ik kreeg steeds meer interesse om de ouders ook thuis te ondersteunen in de ontwikkeling van hun kind.” Evelien ging hier dan ook aan de slag als ouderbegeleidster.

Hét perfecte moment

Evelien: “Na 15 mooie jaren als ouderbegeleidster stelde ik mijzelf de vraag: ga ik dit nog jaren doen of is er iets anders waar ik blij van word?” Vanuit Driestroom waren er verschillende mogelijkheden om haar functie uitdagender te maken, door onder andere het volgen van een opleiding. Toch besloot Evelien dit niet te doen en te gaan voor haar lang gekoesterde droom. “In 2014 had ik de stap al overwogen en had ik een ontmoeting met Johan Emons, een van de grondleggers van Ondernemersgroep Driestroom.” Toen haar kinderen in 2019 het huis uit gingen, was dit volgens haar hét perfecte moment. “Het uitvliegen van mijn kinderen zag ik als een nieuwe start. Daarbij had ik al 6 jaar deels een pleegkind in huis wonen. Ik bleef dus achter met mijn pleegkind waarvoor ik een geschikte woning met meerdere kinderen zocht. Toen ik dit niet kon vinden, dacht ik: Oké, ik ga het zelf doen.”

"Ik ben wel zelfstandig ondernemer, maar ik ben niet alleen."
Evelien JonkersFranchisenemer

Driestroomhuis Dore

“Er waren mogelijkheden om met verschillende organisaties in zee te gaan of het geheel zelfstandig te doen, maar door mijn jarenlange betrokkenheid met Driestroom voelde dit voor mij vertrouwd.” Na een traject van onder andere het schrijven van een ondernemingsplan en het doen van een assessment, kon Evelien aan de slag als franchisenemer en opende ze haar Driestroomhuis in 2020. Met Driestroomhuis Dore biedt Evelien 24/7 zorg aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, hechtingsproblematiek of verstandelijke beperking en bijkomende problematiek als ADHD en ASS. En waar komt de naam Dore vandaan? Evelien: “Het betekent geliefd, geschenk. Wat dit voor mij extra mooi maakt is dat het ook echt zo voelt. Een geschenk ook voor mijzelf, door het vertrouwen vanuit Driestroom en de kans die ik gekregen heb.”

Zelfstandig, maar toch samen

Evelien: “Ik vind het heel fijn om Driestroom naast mij te hebben staan. Het voelt als warme armen om mij heen, omdat ik altijd gebruik kan maken van de kennis en de diensten van de organisatie. Ik ben ook trots en dankbaar dat ik mijn eigen naam mag dragen, met het logo van Driestroom ernaast. Ik rij ook in een auto met dit logo en het maakt dat ik me trots en verbonden voel.” Op de vraag of Evelien ooit terug in loondienst zou gaan geeft ze direct antwoord: "Nee. Ik haal veel voldoening uit het bieden van zorg in combinatie met het zelfstandig ondernemen. Ik sta nog steeds volledig achter mijn besluit van destijds om zorgondernemer te worden!”

Overweeg jij het ook om aan de slag te gaan als franchisenemer?

Meer weten over het werken bij Driestroom?Onze recruiters vertellen je graag meer