8,4

Op basis van 36 reviews36 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Woonlocatie Oude Weurtseweg in Meedoen in Nijmegen

2024-04-04
  • Wonen
  • Nieuwbouw

Op de voormalige locatie van de Van Mameren fabriek in Nijmegen vind je onze nieuwe woonlocatie Oude Weurtseweg. Op deze plek bieden wij 24-uurs zorg aan volwassenen (20 - 70 jaar) met een licht tot matige verstandelijke beperking. Op zaterdag 30 maart verscheen in Meedoen in Nijmegen onderstaand artikel over deze woonlocatie van Driestroom.

Groepswonen voor mensen met een ondersteuningsvraag

Er wonen 26 volwassenen met een ondersteuningsvraag verdeeld over drie groepen. Ze hebben allemaal een studio met eigen sanitaire voorzieningen en zoeken elkaar op een van de drie huiskamers of de inloop voor een kop koffie of een spelletje. Eten doet iedereen op zijn/haar eigen groep. Kokkin Monique zorgt zes dagen per week voor een verse gezonde maaltijd. En op woensdag kookt ze samen met bewoonster Cindy die met plezier haar eigen portie klaarmaakt.

Oude Weurtseweg Cindy en Monique.jpg

Wat betekent alledaags geluk voor jou?

Niels, een van de vaste begeleiders van Oude Weurtseweg, vertelt dat de bewoners goed matchen. “Ze zoeken elkaar op in de huiskamers en geven elkaar de ruimte als dat gewenst is. Zo zijn er bewoners die elke avond gezellig samen op de bank doorbrengen en ook bewoners die de rust vinden op hun eigen kamer. Alles is mogelijk, het is belangrijk dat bewoners zich thuis voelen en dat is voor iedereen anders.”

Leo dekt de zondagse tafel

Een van de bewoners Leo vertelt dat hij iedere zondag zorgt voor een gedekte tafel bij de inloop. Voor hem een fijn moment om hier iedere week opnieuw voor te zorgen om daarna gezellig met de andere bewoners en begeleiding te eten.

Oude Weurtseweg Leo zondagse tafel.jpg

Samenstelling team

Het team bestaat uit elf vaste begeleiders en daarnaast zetten een aantal invallers zich ook in als dat nodig is. “Er is altijd iemand van de begeleiding aanwezig, ook ’s nachts in geval van nood. Ook zijn we blij met de hulp van vier studenten die een sociale studie volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit. Zo gaan ze met bewoners op pad en ontdekken samen de omgeving en het centrum van Nijmegen. We merken dat bewoners vaak blij zijn met deze extra aandacht en de studenten doen op deze manier de gevraagde praktijkervaring op.”