8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Talis en Driestroom starten met sloop-nieuwbouw voormalige dagbesteding

2024-03-14
  • Wonen

De sloop werd officieel gestart door wethouder Vergunst, Talis-bestuurder Ronald Leushuis en Driestroom-bestuurder Esther Nelissen. Zij ‘oogsten’ gezamenlijk het eerste kozijn, zodat het weer kan worden ingezet in een bouwproject. Tijdens de sloop wordt gekeken door aannemer Giesbers Wijchen of er meer materialen hergebruikt kunnen worden.

Website_Oogsten kozijn door bestuurders Talis, Driestroom en wethouder.jpg

Begeleid wonen en dagbesteding

De huidige dagbesteding aan de Planetenstraat dateert uit de jaren 70 en is functioneel verouderd. “We kiezen ervoor om het gebouw te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Zo kunnen we hier een combinatie aanbieden van begeleid wonen en dagbesteding.” aldus Esther Nelissen.

Met de nieuwbouw wil de zorgorganisatie de Lange Vierhout transformeren naar een woonzorgcomplex met 50 studio’s en dagbesteding. Nelissen: “Zo kunnen we mensen met een ondersteuningsvraag een comfortabele en toekomstbestendige omgeving bieden die past bij deze tijd.”

Bouwen voor de zorg

Het bouwen voor de zorg is een maatschappelijke taak die past bij de woningcorporatie. Leushuis: “We zien dat onze partners in de zorg behoefte hebben aan woonvormen waar mensen samen maar zelfstandig wonen. Zoals we hier ook willen realiseren”. Daarbij staat de maatschappelijk opgave van de corporatie altijd voorop. “We bieden verschillende doelgroepen een betaalbaar dak boven het hoofd. Waar mensen gezond en inclusief kunnen wonen, nu en in de toekomst.”

Driestroom, eigenaar van het gebouw, koos voor een samenwerking met Talis. En dat is geen gekke keus. De afgelopen jaren werkten beide partijen al samen bij de nieuwbouw van La Verna in Wijchen. “Het realiseren van nieuwbouw sluit erg goed aan bij onze doelen. We zijn dan ook blij dat we dit samen met Driestroom en Giesbers kunnen doen.” aldus Ronald Leushuis.

Bouwhekken buiten Planetenstraat.jpg