8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Screens geplaatst bij Kindercentrum Dol~fijn dankzij Stichting Vrienden van Driestroom

2021-07-01

Stichting Vrienden van Driestroom zet zich in voor het alledaags geluk van cliënten van Driestroom en cliënten van zorgondernemers, verbonden aan Driestroom. Of het nu gaat om activiteiten, speeltoestellen, extra hulpmiddelen, een uitstapje of grotere projecten. Het zijn allemaal voorbeelden waar Vrienden van Driestroom graag haar financiële steun aan wil geven, omdat dit niet uit reguliere budgetten betaald kan worden. Dankzij de steun van Vrienden van Driestroom zijn dan ook al vele mooie projecten gerealiseerd.

Een van de projecten waar Vrienden van Driestroom aan heeft bijgedragen is de plaatsing van screens bij groep Zeevis van Kindercentrum Dol~fijn in Velp. Naast de bijdrage van Vrienden van Driestroom hebben ook de Gelderse Blindenstichting en het Pape-fonds bijgedragen.

Visuele stimulatie

Bij groep Zeevis van Kindercentrum Dol~fijn komen dagelijks acht kinderen tussen de 0 en 4 jaar met een verstandelijke (meervoudige) beperking. Zes van hen hebben ook een visuele beperking. Groep Zeevis heeft een eigen ruimte binnen Kindercentrum Dol~fijn. Persoonlijk begeleider Maartje Vens vertelt: “Bij de inrichting is destijds geen rekening gehouden met de verlichting en het inkomende zonlicht. Dit licht is zeer hinderlijk voor de kinderen uit deze groep, vanwege hun visuele beperking. Visuele stimulatie is op deze jonge leeftijd van groot belang en daarom is het ontzettend belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Kijken is voor sommige kinderen van groep Zeevis helaas niet vanzelfsprekend.”

Zonder hinder deelnemen aan activiteiten

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de lichtsituatie en lichthinder bij groep Zeevis. Op basis van dit onderzoek is een voorstel gedaan om screens aan te brengen voor de ramen, zodat de zes kinderen met een visuele en verstandelijke beperking zonder hinder kunnen deelnemen aan de activiteiten. Maartje vertelt: “Met de bijdrage van Vrienden van Driestroom, de Gelderse Blindenstichting en het Pape-fonds hebben we de screens kunnen aanschaffen. De screens kunnen afzonderlijk van elkaar bediend worden, maar ook tegelijkertijd. Het is netjes afgewerkt en erg gebruiksvriendelijk. De kinderen kunnen nu ongehinderd deelnemen aan onze activiteiten. We, de begeleiding en kinderen van groep Zeevis, willen Vrienden van Driestroom, de Gelderse Blindenstichting en het Pape-fonds van harte bedanken voor hun bijdrage! Ook willen we Karin Baars van Koninklijke Visio bedanken voor haar inzet bij het realiseren van de screens.”

Wilt u ook Vriend van Driestroom worden? Ga naar www.driestroom.nl/vriendenvandriestroom en meld u aan!