8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Nieuwe snoezelruimte bij Wikke Wonen 1 dankzij bijdrage Vrienden van Driestroom

2022-02-24

Stichting Vrienden van Driestroom zet zich in voor het alledaags geluk van cliënten van Driestroom en cliënten van zorgondernemers, verbonden aan Driestroom. Of het nu gaat om activiteiten, speeltoestellen, extra hulpmiddelen, een uitstapje of grotere projecten. Het zijn allemaal voorbeelden waar Vrienden van Driestroom graag haar financiële steun aan wil geven, omdat dit niet uit reguliere budgetten betaald kan worden. Dankzij de steun van Vrienden van Driestroom zijn dan ook al vele mooie projecten gerealiseerd.

Een van de projecten waar Vrienden van Driestroom aan heeft bijgedragen, is de realisatie van een snoezelruimte bij Wikke Wonen 1 in Arnhem. Naast de bijdrage van Vrienden van Driestroom hebben ook de Phelps Stichting en Pasman Stichting bijgedragen.

De wens voor een snoezelruimte

Wikke Wonen 1 had al langere tijd de wens om een snoezelruimte te realiseren voor hun veertien bewoners, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, met een ernstige meervoudige beperking. Begeleiders Nancy Bolsenbroek en Roelina Hagen hebben van deze wens werk gemaakt en diverse fondsen aangeschreven voor een bijdrage. Inmiddels heeft collega Tomas Wolsink, begeleider bij Wikke Wonen 1, dit project van hun overgenomen. Tomas vertelt hierover: “Dankzij de fondsenbijdragen hebben wij een ruimte kunnen creëren waar onze bewoners kunnen ontspannen, recreëren en snoezelen. De zintuigen worden gestimuleerd en we zien al een stijging in vreugde, sociale interactie en activiteit.”

Waterbed

Een aantal bewoners van Wikke Wonen 1 ligt graag op het warme waterbed. Tomas: “We zien ze op het waterbed ontspannen en de trillingen van de muziek in het bed als een sensatie beleven. Dit was voor iedereen een nieuwe ervaring.” Daarnaast kunnen de bewoners vanaf het waterbed, maar ook vanuit de bed-box die vanuit de groep zelf is geplaatst, de kleurenprojector op het plafond te zien.

Hydro-kar

Wat ook nieuw is en waar een aantal bewoners gefascineerd door is, is de hydro-kar. Deze wordt op de muur van de snoezelruimte geprojecteerd, zodat je kunt kijken naar bijvoorbeeld een film met koraal en vissen. Of een boswandeling, zodat het net lijkt of je zelf aan het wandelen bent. De hydro-kar produceert ook het benodigde geluid erbij en beschikt over een bluetooth verbinding, waarmee een internetverbinding tot stand gebracht kan worden, zodat filmpjes van internet af te spelen zijn.

Bubbelbuis

Tomas: “Ook bevat de hydro-kar een bubbelbuis met licht, beweging en geluid. Een ander onderdeel van de kar is de aromatherapie. Deze is momenteel nog niet gebruikt, maar zal zeer zeker binnenkort gebruikt worden. Wellicht in de badkamer of een eigen slaapkamer, de hydro-kar is namelijk mobiel! De bubbelbuis en andere sensaties zoals de lichtwaterval aan de muur, worden regelmatig bekeken tijdens het snoezelen. De waterval is voor sommigen ook interessant om aan te Wikke-3voelen en mee te spelen op de zitzak die eronder is geplaatst. Tot slot voegt de versterker een zeer belangrijk element toe; een goed en mooi geluid. Het is zeer prettig dat deze in een afgesloten en verrijdbare kast geplaatst is met het oog op de veiligheid voor onze bewoners en de versterker zelf.”

We, de bewoners en begeleiders van Wikke Wonen 1, zijn ontzettend blij met deze mooie nieuwe snoezelruimte! We willen Vrienden van Driestroom, de Phelps Stichting en Pasman Stichting dan ook van harte bedanken voor hun bijdrage!