8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Feestelijke opening nieuwe woonlocatie La Verna

2023-07-10

Vrijdag 7 juli 2023 vierden we samen met Talis, Hendriks Bouw en LuciVer de oplevering van het nieuwe La Verna. Op de plek van het oude La Verna wonen in totaal 90 mensen in het nieuwe woonzorgcomplex: 70 bewoners van LuciVer en 20 bewoners van Driestroom. De bijzondere openingshandeling werd vrijdagmiddag verricht door moeder en zoon.*

Een groot deel van de bewoners verzamelde zich bij de hoofdingang van het nieuwe La Verna. Vanuit de schaduw genoten de kersverse bewoners van een hapje, een drankje en muziek van Driestroomband Jukebox. Het nieuwe La Verna werd symbolisch geopend door moeder en zoon, bewoners van LuciVer en Driestroom.* In het bijzijn van wethouder Gerrits knipten zij samen het lintje door. En werd het project na drie jaar afgesloten.

Samenwerken aan woonzorgopgaven

“Door wonen en zorg hier te combineren dragen we bij aan een plek waar mensen met plezier wonen” aldus Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis. “Ik ben dan ook erg trots dat de samenwerking tussen de partijen erg soepel is verlopen, met dit nieuwe La Verna als prachtige eindresultaat.”

Niet alleen tijdens de bouw en ontwikkeling trekken de partijen samen op om passende zorg te bieden aan de bewoners van La Verna. In het nieuwe La Verna wonen zorgorganisaties LuciVer en Driestroom samen. Hans van Gestel, Lid Raad van Bestuur Driestroom: “Door hier samen te wonen met LuciVer kunnen we veel van elkaar leren. Dit draagt bij aan het plezierig wonen in dit prachtige gebouw.” *

Geen standaardoplossingen

Samen met architect Frank van de Looi en aannemer Hendriks Bouw en Ontwikkeling keek Talis verder dan de standaardoplossing. Met grotere appartementen, betere ventilatie en een mooie tuin zorgen de partijen er samen voor dat de bewoners een fijne plek hebben waar ze zich thuis voelen. “Onze bewoners wonen hier natuurlijk omdat ze zorg nodig hebben. Maar we vinden het erg belangrijk dat ze hier ook fijn wonen” geeft Rob van Dam, bestuurder bij LuciVer aan.

Sloop en nieuwbouw

In twee fases werd het nieuwe woonzorgcentrum gebouwd. Door in twee fases te bouwen konden de bewoners na afronding van fase één verhuizen naar het nieuwe complex. Vervolgens werd het oude La Verna gesloopt en kon daarna gestart worden met fase 2. Deze fase werd in 2023 afgerond, waarna de nieuwe bewoners van Driestroom verhuisden naar hun nieuwe woningen.

Werken bij La Verna

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière? Ga aan de slag als begeleider bij La Verna.

*Hans van Gestel, moeder en zoon zijn helaas overleden.