9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Waren deze werkplekken maar eerder op mijn pad gekomen

2023-08-30
  • LWD

‘We kunnen Monique hier echt niet meer missen,’ aldus Ramon van der Meer, beheerder van Multifunctioneel Centrum Maldensteijn. Monique Hilkes werkt nu ruim een jaar in de bar bij Maldensteijn. Ook werkt ze bij Zorgcentrum Malderburch in de huishouding. Monique: “Ik vind het een feest om bij Maldensteijn en Malderburch te werken.”

Een nieuwe baan

Monique heeft jaren in de huishouding bij diverse zorgorganisaties in regio Nijmegen gewerkt via Werkbedrijf Rijk van Nijmegen. Helaas werd de werkdruk steeds hoger en was er geen mogelijkheid voor rustiger werk. Hierdoor moest Monique op zoek naar ander werk. Tijdens haar zoektocht kwam ze in contact met trajectcoach Susan Beurskens van Driestroom. Zowel Monique als Susan hadden contacten bij Zorgcentrum Malderburch, een plek waar Monique graag wilde werken. Deze contacten vielen samen met als resultaat dat Monique sinds vorig jaar juli bij Zorgcentrum Malderburch werkt in de huishouding, waar ze de zorgmedewerkers ondersteunt bij het schoonmaken van de kamers van bewoners.

Snel beklonken

Monique: “Ik voelde dat ik meer in mijn mars had dan twee dagen per week schoonmaken. Daarom zijn we met Multifunctioneel Centrum Maldensteijn in gesprek gegaan om te kijken wat ik daar zou kunnen doen. Als proef kon Monique hier drie maanden werken. Echter was het na één week al beklonken dat ze langer kon blijven. Susan: “Door haar goede werk heeft Monique laten zien dat ze niet meer zonder haar kunnen. Mooi om te zien!” Monique: “Bij Maldensteijn neem ik bestellingen op en serveer deze uit. Ook verzorg ik de koffie en thee bij de ouderengroep op dinsdag en bij het bridgen op donderdag. Wat dit zo leuk maakt? Dat mensen blij zijn met jouw kopje koffie en dat je even een praatje kunt maken. En dat ik geleerd heb om het grote koffiezetapparaat te bedienen. Ook mag ik mijn zelfgemaakte kaarten hier verkopen. Dat vind ik helemaal top.”

“Waren deze werkplekken maar eerder op mijn pad gekomen. Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn werk. De werkdruk is eraf en dat geeft mij veel lucht.”
Monique

Initiatief nemen

Monique: “Ik heb fijne collega’s. Ze nemen altijd de tijd voor me om dingen rustig uit te leggen.” In het begin vond Monique het nog wel eens lastig om iets aan te geven bij haar collega’s of leidinggevende. Inmiddels niet meer. Monique: “Bij Zorgcentrum Malderburch stofzuigde ik een tijd op dezelfde afdeling. Dat vond ik maar saai worden. Dit besprak ik met Susan om te overleggen hoe ik dat het beste kon aangeven. Maar eigenlijk heb ik helemaal niet op dat gesprek met Susan gewacht en heb ik het gewoon zelf aangegeven. Hierdoor werk ik nu elke drie weken op een andere afdeling en doe ook andere schoonmaakwerkzaamheden. Dit vind ik veel fijner.”

Met plezier naar het werk

Monique: “Waren deze werkplekken maar eerder op mijn pad gekomen. Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn werk. De werkdruk is eraf en dat geeft mij veel lucht.” Ook de ouders van Monique, waar Monique regelmatig mee een dagje uit gaat, zijn blij dat hun dochter weer goed in haar vel zit: “We hebben eindelijk onze Monique weer terug!”

Samenwerking

Zorgcentrum Malderburch en Multifunctioneel Centrum Maldensteijn hebben een nauwe samenwerking met Dagcentrum Maldensteijn, onderdeel van Driestroom. Dagcentrum Maldensteijn is gevestigd in het gelijknamige multifunctioneel centrum en bij Zorgcentrum Malderburch is Werkpost Malderburch (ook van Driestroom) actief. Hier kunnen assistent-medewerkers in het groen, in de keuken of in de schoonmaak werken. Zoals Monique doet. Zij krijgen begeleiding van een Driestroom trajectcoach of vanuit Dagcentrum Maldensteijn. Momenteel zijn er bij Werkpost Malderburch diverse vacatures voor assistent-medewerkers zoals werkzaamheden in de tuin en bij de facilitaire dienst. Bij de facilitaire dienst neem je pakketten met zorgartikelen aan en brengt deze naar de juiste afdeling om ze daar op te bergen in het magazijn. Wil jij leren en werken op deze betekenisvolle werkplek? Neem dan contact met ons op via 0481-375555 of driestroomincontact@driestroom.nl.