8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Tranen van geluk

2021-11-02

Op de eerste verdieping van het appartementencomplex aan de Plaza in Huissen woont Marie-José Leenders. Na een aantal jaren in Arnhem te hebben gewoond, is Marie-José afgelopen zomer weer teruggekeerd naar haar vertrouwde stad. Marie-José: “In Arnhem had ik een mooi appartement, maar als geboren en getogen Huissense, wilde ik heel graag terug naar mijn stad.” Ze was dan ook maar wat blij toen Mustafa Iric, maatschappelijk ondersteuner bij Driekracht, dit appartement in Huissen voor haar gevonden had. Marie-José: “Op het moment dat ik samen met Mustafa dit appartement mocht bekijken, sprongen de tranen in mijn ogen. Van geluk, zo blij was ik. Het voelde gelijk goed. Hier wil ik oud worden!”

Buitenwereld beter begrijpen

De verhuisdozen zijn bijna allemaal uitgepakt en Marie-José heeft haar draai al goed gevonden in haar appartement in Huissen, waar ze zelfstandig woont. Elke maandagochtend komt Mustafa bij haar langs om haar te ondersteunen. Al zes jaar lang. Mustafa: “Marie-José en ik kennen elkaar al een hele tijd en vanaf het begin hebben we een goede klik. Ik ondersteun Marie-José bij uiteenlopende vragen en geef haar advies. Denk hierbij aan vragen over administratie en financiën, haar persoonlijke ontwikkeling en zoals enkele maanden geleden, haar verhuizing naar Huissen.” Marie-José: “Als ik ergens tegenaan loop, dan bespreek ik dat met Mustafa. Hij luistert naar mij en legt alles op een rustige, eenvoudige manier uit. Mustafa helpt mij om de buitenwereld te begrijpen, legt uit wat de gevolgen kunnen zijn en samen zoeken we naar een oplossing die voor mij past.” Mustafa vult aan: “Om een voorbeeld te noemen. Toen Marie-José een tijdje geleden getest moest worden op het coronavirus raakte ze een beetje in paniek, want ze wist niet hoe ze op de testlocatie kon komen. Samen hebben we dit besproken, de route uitgezocht en de benodigde documenten uitgeprint. Dit gaf haar rust en vertrouwen.”

Driekracht_Huissen_MarieJose2.jpeg

Geduld hebben en loslaten

Dat zelfvertrouwen is sowieso iets dat de laatste jaren ontzettend gegroeid is bij Marie-José. Voorheen raakte ze vaak snel in paniek en belde dan overstuur Mustafa op. Marie-José: “Door de gesprekken met Mustafa heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en ben ik rustiger geworden. Hij geeft me goede adviezen.” En wat is dan het beste advies dat ze van Mustafa gekregen heeft? Marie-José: “Geduld hebben en loslaten. Ik kon me voorheen vaak druk maken over kleine onbelangrijke dingen. Door Mustafa heb ik geleerd om dingen in perspectief te plaatsen, er een nachtje over te slapen of om ze te bespreken. Dat advies pas ik dagelijks toe en geeft me rust, waardoor ik me vooral ook op de leuke en fijne dingen van het leven kan richten.”

Tijd voor leuke en fijne dingen

En voor die leuke en fijne dingen van het leven heeft Marie-José sinds deze maand meer tijd. Ze is namelijk na 44 jaar werken, waarvan de laatste jaren bij Scalabor, met pensioen gegaan. Marie-José: “Ik heb nu nog meer tijd om te genieten. Ik houd ervan om dagjes weg te gaan met mijn partner, ga graag zwemmen of fitnessen, ik kan nu vaker een bezoek brengen aan mijn zussen en heb meer tijd om een spelletje te spelen of puzzel te maken. En natuurlijk nog meer tijd om van mijn fijne appartement te genieten. Daar ben ik Mustafa nog altijd heel dankbaar voor. Zonder hem had ik hier niet gewoond en was het moeilijk geweest om de hele verhuizing rond te krijgen. Hij heeft mij zo goed geholpen met alles. Dat kan ik niet vaak genoeg zeggen.”