9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Ronald is een harde werker

2022-06-08

“Ik wou dat er meer jongens zoals Ronald bij de Albert Heijn werken. Ronald is een harde werker, enthousiast en altijd vrolijk en ontzettend klantvriendelijk. Daar kunnen veel collega’s nog wat van leren!”, vertelt Dennis. Dennis (36 jaar) werkt al 21 jaar bij de Albert Heijn in Elst. Al 16 jaar is hij het vaste werkmaatje van Ronald.

“Ik had geen enkele ervaring met de doelgroep. Eigenlijk ben ik er vanzelf ingerold. Een andere collega begeleidde Ronald eerst maar dat was maar een deel van de dag, het andere deel nam ik voor mijn rekening. Toen die collega wegging bij de Albert Heijn nam ik de volledige begeleiding vanzelfsprekend over”, vertelt Dennis.

Ronald (58 jaar) woont bij De Zuiling, een woonlocatie van Driestroom. Al meer dan 30 jaar werkt hij bij de Albert Heijn in Elst. Het duo trekt de hele werkdag van Ronald, van 09:00 uur tot 15:30 uur, met elkaar op. “In het begin was het wel lastig want je verstaat Ronald niet zo goed. En soms is hij wat drukker maar nu weet ik inmiddels wel dat dit een reden heeft. Bijvoorbeeld dit interview en dat hij op de foto gaat, dat vindt hij leuk maar daar is hij ook gespannen over. Ik probeer hem dan te kalmeren.”

Ronald zelf straalt van oor tot oor en steekt zo af en toe zijn duim omhoog. “Het is ook heel leuk om met hem samen te werken. Hij is een heel makkelijk persoon om mee te werken want ja, hij doet eigenlijk alles wat je zegt. Hij is ook altijd vrolijk en als hij niet vrolijk is dan is er wat aan de hand. Meestal heeft dit te maken met familieomstandigheden. Dan komt ie helemaal overstuur hier binnen. Op dat moment is het werk ook niet belangrijk, dan gaan we eerst even achter zitten en drinken we een bak koffie. Het werk komt dan wel”, vertelt Dennis.

De mannen hebben elkaar buiten het werk ook gevonden. “We zijn ook goede vrienden geworden. Elk jaar neem ik Ronald, samen met een oud-collega, mee op stap. Naar de Efteling, de dierentuin, noem het maar op. Dat is gewoon leuk. En hij nodigt mij ook altijd uit voor zijn verjaardag, natuurlijk ga ik dan want hij wil gewoon een cadeautje van mij”, vertelt Dennis lachend. Hoe Dennis met Ronald omgaat blijft ook bij de klanten niet onopgemerkt. “Ze complimenteren mij ook hiervoor. Maar het is helemaal niet ingewikkeld hoor, hij is gewoon heel makkelijk.”

De telefoon gaat en Dennis neemt op: “Oh, de vracht is er al, we komen eraan. De vrachtwagen is wat aan de vroege kant maar dat komt mooi uit, dan kan Ronald mij mooi nog even helpen met lossen voordat hij naar huis gaat.” En zo gaan de mannen weer aan het werk en als het aan hun beiden ligt blijven ze dit nog lang zo samen doen.