8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Prachtige nieuwe binnentuin voor locatie Oude Graafseweg

2021-12-17

Oude Graafseweg in Nijmegen, een locatie met 29 appartementen én een prachtige nieuwe binnentuin. Een aantal maanden geleden is er een start gemaakt met het vernieuwen van de binnentuin, die volgens de bewoners prachtig is geworden. Bewoners Wilfred, Doreth, Rob, Martina en Piet vertellen vol trots over de locatie en de mooie binnentuin.

Helemaal op hun plek

Al sinds de opening van de Oude Graafseweg 7 jaar geleden zitten Wilfred, Rob en Piet hier helemaal op hun plek. Wilfred: “Ik wil hier niet meer weg, van alle plekken waar ik heb gewoond zit ik hier het beste op mijn plek.” Piet: “Ik heb het hier echt naar mijn zin. Ik zou nergens anders willen wonen. De andere bewoners zijn aardig, de begeleiding is goed en we hebben een kok die goed kan koken.”

Ook Doreth en Martina zijn te spreken over hun kamers, de locatie en de begeleiding. Doreth: “Ik vind het zo fijn dat ik hier ook lekker op mezelf kan zijn en mezelf terug kan trekken in mijn eigen kamer. ’s Avonds eet ik ook altijd op mijn eigen kamer en niet gezamenlijk met andere bewoners in de woonkamer. Als ik begeleiding nodig heb dan vraag ik dat en dan staan ze meteen voor me klaar, echt heel fijn.” Waar Doreth geniet van de rust op haar eigen kamer zoekt Martina meer de gezelligheid met haar medebewoners op: “Ik vind het fijn dat ik hier ’s avonds gezellig samen met de medebewoners in de woonkamer kan eten en een praatje kan maken”, vertelt Martina.

Binnentuin

Wilfred zit in de cliëntenraad en heeft veel mee mogen denken over de inrichting van de binnentuin. Om goede ideeën in te brengen hebben ze samen met de bewoners om de tafel gezeten om de wensen in beeld te krijgen. Wilfred: “Het is een mooie tuin geworden. In december willen we ook graag lampjes in de binnentuin ophangen en als we in het voorjaar de tuin officieel aan openen hoort het doorknippen dan een lintje daar natuurlijk ook bij”.

Doreth: “De binnentuin is echt hartstikke mooi geworden. Echt veel mooier dan hoe het was. Wat ik zo fijn vind aan de binnentuin? Kunstgras, bloemen, gezellig met andere bewoners onder de overkapping zitten en luisteren naar de vogels. Daar kan ik echt van genieten.”

Rob : “De binnentuin is echt geweldig geworden. Voorheen was het nogal het rommelig en lagen er lelijke houten planken in de tuin. Nu is het echt mooi met kunstgras en een prachtige overkapping. Binnen een paar weken hadden ze alles klaar! Echt heel fijn. De nieuwe tegels liggen ook perfect, ik heb goed gekeken of ze wel echt recht liggen en gelukkig is dat het geval!”

Martina: “Toen er plannen kwamen om de tuin aan te pakken was ik daar wel heel blij mee. Eerst zag het er allemaal niet zo mooi uit. Er lagen allemaal planken in de tuin. Nu kom ik er graag, het is een hele verbetering met hoe het eerst was.”

Piet: “De tuin is echt veel beter geworden dan dat het was. Maar het is geen echt gras hoor wat er in ligt, het is wel nep. Maar ik ben er wel tevreden over en ik vind het fijn dat ik door de overkapping ook lekker in de schaduw kan zitten want anders is het in de zon al snel te heel.”