9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Koninklijke Onderscheiding voor Peter van de Ven, bandleider Driestroomband Jukebox

2020-10-06

Op maandag 5 oktober 2020 kreeg Peter van de Ven uit Groesbeek, bandleider van Driestroomband Jukebox, een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens een verrassingsoptreden van Jukebox in ‘t Mozaïek, Wijchen. Peter van de Ven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Peter kreeg deze onderscheiding, omdat hij zich al ruim 25 jaar met hart en ziel inzet voor Driestroomband Jukebox. De bandleden van Jukebox zijn enthousiaste en ervaren muzikanten met een ondersteuningsvraag. In de afgelopen 25 jaar groeide Jukebox dankzij de inzet van Peter uit tot een volwassen band met een vaste samenstelling, een breed repertoire en een pure sound.

Muzikale- en persoonlijke ontwikkeling

Als bandleider zorgt Peter voor de ontwikkeling van de bandleden. Zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Peter stimuleert en motiveert de bandleden om het beste uit zichzelf te halen. Hij kan hierbij goed improviseren, helpt de bandleden in spanningsvolle situaties en zorgt voor een gelijkwaardige relatie tussen hem en de andere bandleden. Peter is verantwoordelijk voor alles rondom de band: contacten, ondersteuning, optredens, vervoer, voorzieningen bij optredens, lobbyen, aanpassen van repertoire aan optredens etc. Als het enigszins kan, regelt Peter het samen met de bandleden.

Denken in mogelijkheden

Peter heeft er met enorme inzet en vechtlust voor gezorgd dat ook in spannende tijden van bezuinigingen op de zorg en wijzigingen in het zorgstelsel, Jukebox is blijven bestaan. Hij denkt niet in beperkingen, wel in mogelijkheden. Want veel is mogelijk, als je maar echt wil en goed oefent. Hiervan is Jukebox het bewijs. Elk jaar heeft Jukebox vele optredens in de regio, met als hoogtepunt optreden tijdens de vier wandeldagen van de Nijmeegse Vierdaagse. Peter repeteert drie dagen per week met de band. Op de andere twee dagen werkt hij als persoonlijk begeleider op een andere locatie van Driestroom.