9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Haar eigen verdienste: Pieternel werkt in bibliotheek Wijchen

2022-10-10

Wie weleens in de bibliotheek in Wijchen komt, heeft Pieternel daar vast een keer gezien. Pieternel werkt hier vijf dagen per week en dat doet ze al vele jaren met veel plezier. Haar takenpakket is groot: babyboekjes uitwassen, boeken afschrijven, de keuken op orde houden, tafels poetsen, koffie en thee klaarzetten voor collega’s en voor diverse activiteiten, zoals het taalcafé. Ze krijgt vanuit ‘t Mozaïek Driestroom ondersteuning van persoonlijk begeleider Peter van de Ven en bij de bibliotheek van teamleider Caroline Rossen. Caroline: “Maar eigenlijk heeft Pieternel deze ondersteuning helemaal niet nodig. Ze werkt heel zelfstandig en weet precies wat ze moet doen op welk moment. We zijn erg blij met Pieternel.”

Eigen verdienste

Pieternel: “Ik werkte eerst bij ’t Mozaïek, maar nu al zo’n negen jaar bij de bibliotheek. In de loop der jaren zijn mijn dagen en werkzaamheden steeds verder uitgebreid, waardoor ik nu volledig bij de bieb werk. Ik heb een eigen sleutel en maak deel uit van een gezellig en fijn team.” Caroline: “In het begin hebben we samen gekeken wat past bij Pieternel, wat vindt ze leuk en waar is vanuit ons behoefte aan. Het is namelijk niet zo dat we een vacature hadden. Door het goede werk van Pieternel heeft ze haar eigen baan gecreëerd. Dat is volledig haar eigen verdienste!”

Korte lijnen

Doordat Pieternel bij de bibliotheek werkt, zijn de lijntjes tussen de bieb en ’t Mozaïek Driestroom steeds korter geworden. Peter: “We weten elkaar makkelijk te vinden en kijken waar we met elkaar kunnen samenwerken. De bieb organiseerde bijvoorbeeld de activiteit ‘Vierdaagse lezen’, daar hebben wij vanuit ’t Mozaïek Driestroom weer vierdaagse voetjes van kaarsen voor gemaakt. ” Caroline: “En ook werken we samen bij de was uit de keuken van de bieb. Pieternel brengt alle vuile was naar ’t Mozaïek Driestroom, zodat dit daar gewassen, gevouwen en gestreken kan worden. Pieternel haalt het daarna weer op en legt het in onze keuken. Mooi dat dit zo kan.”

Betrokkenheid en waardering

Door haar werk bij de bibliotheek staat Pieternel veel sterker in haar schoenen. Pieternel: “Ik kom meer voor mezelf op en als er iets is, geef ik dat aan bij Caroline. Vroeger zou ik daar veel langer meer door blijven lopen.” Het meest blij wordt ze van koffie en thee zetten voor andere mensen. Pieternel: “Ik vind het leuk om te doen, omdat ik dan contact heb met andere mensen en ik deze mensen blij maak met het brengen van koffie en thee.” Caroline: “Alle collega’s zien Pieternel graag komen. Vooral in de ochtend bij de dagstart, waar Pieternel de koffie en thee verzorgt. Hier starten we gezamenlijk de dag en we bespreken wat er op de planning staat. Pieternel sluit hier ook elke dag bij aan en denkt met ons mee. Haar betrokkenheid is groot.” Pieternel: “Ik voel dat ik echt gewaardeerd word en betrokken ben bij het geheel. Dat maakt mij gelukkig.”

Alledaags geluk

Peter: “Ik geniet er oprecht van dat Pieternel volledig deel uitmaakt van het bibliotheek-team en dat ze haar baan zelf gecreëerd heeft door haar harde werk.” Caroline: “Pieternel valt ook gewoon goed bij alle collega’s. Ze is heel sociaal en iedereen vindt het fijn om met haar te werken. Ook gaat ze geen uitdaging uit de weg. Zo hadden we laatst een avond met raadsleden van de gemeente, waarbij een groep medewerkers en gebruikers van de bibliotheek in gesprek ging met raadsleden. Best even spannend, maar ook Pieternel deed dat gewoon. Daar ben ik trots op dat ze dat gewoon doet en durft!” Pieternel hoort de complimenten van Caroline en Peter blozend aan. Pieternel: “Ik ben er trots op dat ik in de bibliotheek werk met zulke fijne collega’s. Dat is voor mij alledaags geluk.”