8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Feestelijke opening werkpost Rijn IJssel Werkt

2024-06-24
  • Leren, werken & dagbesteding

Op donderdag 20 juni was de feestelijke opening van werkpost Rijn IJssel Werkt. De werkpost is al enige maanden actief, maar nu vond de officiële opening plaats. Bij Rijn IJssel Werkt leren en werken mensen met een ondersteuningsvraag. Dit doen ze bij Rijn IJssel aan de Kronenburgsingel in Arnhem, hoofdlocatie van de zorg- en welzijnsopleidingen van Rijn IJssel. Ze krijgen begeleiding van Siza en Driestroom. Een mooie en unieke Gelderse samenwerking tussen Rijn IJssel, Siza en Driestroom.

Een betekenisvolle leer- en werkplek

Waar een aantal maanden geleden een eerste groep van zes assistent-medewerkers is gestart, is dit aantal inmiddels uitgegroeid tot 16. Zij zijn als ervaringsdeskundige aanwezig in de school en nemen deel aan het reguliere lesaanbod. Bijvoorbeeld door als trainingsacteur mee te draaien bij een les verpleegtechnische handelingen, in de kookles of bij lessen met creatieve vakken. Ook worden assistent-medewerkers weleens uitgenodigd om in een les te vertellen of zijn of haar beperking. Studenten leren van assistent-medewerkers en andersom.

Daarnaast heeft de werkpost een eigen lokaal, waarin zij werkzaamheden voor Rataplan en Speelstoet uitvoeren. Denk aan puzzels sorteren en speelgoed uitzoeken. De assistent-medewerkers werken ook in de school, bijvoorbeeld in de schoolkantine en bij de afdeling facilitair. Ook doen zij werkzaamheden voor andere locaties van Rijn IJssel, zoals examenmappen vouwen en inpakken en examencadeaus voor de geslaagde leerlingen in elkaar zetten. In de zomervakantie zorgen de assistent-medewerkers ervoor dat alle materialen voor de opleiding verpleegkunde weer schoon zijn, waaronder 24 ziekenhuisbedden.

Rijn IJssel_Opening 4.jpg

Feestelijke opening

Driestroomband Jukebox trapte de feestelijke opening af. Met hun vrolijke klanken zorgden ze voor een warm en gezellig welkom. Rijn IJssel Werkt werd daarna officieel geopend met het doorknippen van een lintje door Alexander, assistent-medewerker bij Rijn IJssel Werkt. Vervolgens vertelden meerdere assistent-medewerkers over hun werk hier, bijvoorbeeld over wat ze geleerd hebben en hoe fijn deze werkplek is tussen de studenten. Ook de begeleiders kwamen aan het woord. Zij vertelden onder andere hoe mooi het is om te zien hoe de studenten en assistent-medewerkers met elkaar samen werken en van elkaar leren. In de zaal zaten familieleden van de assistent-medewerkers, studenten en medewerkers van Rijn IJssel en collega’s van Siza en Driestroom. Het slotwoord was aan de directeuren en managers van Rijn IJssel, Siza en Driestroom, waarna de opening muzikaal afgesloten werd door Driestroomband Jukebox.

Het is mooi dat we ook op deze manier tussen onze leeftijdsgenoten kunnen zijn. Ik leer hier een heleboel van. En de studenten van mij.
Pjotr, assistent-medewerker bij Rijn IJssel Werkt

Midden in de samenleving

Wat in alle verhalen naar voren komt, is dat de assistent-medewerkers van Rijn IJssel Werkt leren en werken op een betekenisvolle plek midden in de samenleving. Assistent-medewerker Pjotr vertelt hierover: “Het is mooi dat we ook op deze manier tussen onze leeftijdsgenoten kunnen zijn. Ik leer hier een heleboel van. En de studenten van mij.” Hanna Pasterkamp, teamleider Werk & ondersteuning: “Het is ontzettend inspirerend om te zien wat deze werkpost met de ontwikkeling van de assistent-medewerkers doet, omdat zij van betekenis zijn voor Rijn IJssel en de studenten.”

Meer informatie

Wil je meer weten over Rijn IJssel Werkt? Of wil je hier ook leren en werken? Neem dan contact op met ons. We gaan graag met je in gesprek.