9,2

Op basis van 32 reviews32 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Een lied over autisme

2021-11-17

Sjoerd heeft maar één wens en dat is autisme onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Hij heeft zelf autisme en merkt hoe lastig het kan zijn wanneer mensen in je omgeving je niet begrijpen. Samen met zijn tante kwam Sjoerd op het idee om een lied te schrijven over autisme: De Zon. Sjoerd zorgde voor de input en zijn tante schreef en zong het nummer.

Sjoerd is 35 jaar en gaat op dinsdag, woensdag en donderdagochtend naar Dagcentrum Maldensteijn in Malden. Hij vult zijn dagen daar met breien, schilderen, tekenen, de post doen en muziek maken. Muziek is een belangrijk onderdeel van zijn leven. Door zijn passie voor muziek kwam Sjoerd op het idee om een lied te gaan maken over autisme.

De Zon

Vol trots vertelt Sjoerd over de single: De Zon die hij samen met zijn tante heeft uitgebracht. Het lied gaat over autisme in algemene zin. Voor de tekst heeft hij zijn beschrijving over hoe hij zijn autisme beleeft met zijn tante gedeeld. Aan de hand hiervan is zij aan de slag gegaan met het schrijven van de tekst. Wat uiteindelijk een lied geworden is voor ‘alle pareltjes, die elke dag de uitdaging aangaan in hun leven met autisme’. Naast de tekst heeft Sjoerd ook zijn bijdrage geleverd aan het ontwerp van de cd-hoes.

Foto-van-de-cd-hoes.jpg

Bewustwording

Sjoerd hoopt met dit nummer een stukje bewustzijn mee te geven over hoe het is om autisme te hebben en hoe je met mensen met autisme om zou kunnen gaan. Toen Sjoerd het nummer voor de eerste keer hoorde, kreeg hij er meteen kippenvel van en de tranen stonden in zijn ogen. Hij hoopt dat andere mensen dit ook hebben en zich kunnen herkennen in het nummer of er iets van kunnen leren.

Toekomst

De grootste droom van Sjoerd is dat het nummer veel aandacht krijgt en zelfs misschien ooit wordt overgenomen door een bekende zanger/zangeres. Sjoerd: “Of dat mensen naar mij toe komen om te vertellen dat ze mijn nummer kennen en me bedanken voor het nummer omdat ze nu iemand anders beter kunnen begrijpen, dat zou ik echt heel mooi vinden.”

Luister het lied hier.