8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Driestroom behoudt ISO-certificaat

2022-11-14

‘We toetsen bij Driestroom niet voor een 6 of 7, maar voor een 8 of hoger’. Dit gaf een auditor van Certificatie in de Zorg aan tijdens de positieve terugkoppeling van de jaarlijkse ISO audit die op 4, 9 en 10 november plaatsvond bij Driestroom. Met als resultaat: het behouden van het ISO 9001-certificaat en EN 15224- certificaat!

De auditoren van Certificatie in de zorg toetsen jaarlijks verschillende onderdelen van Driestroom. Dit jaar bezochten zij de locaties Nijevelt, De Zuiling, Mondriaan, De Waspartner, Bloesem en ‘t Mozaïek. Ook zijn zij op bezoek geweest bij een aantal franchisenemers, namelijk het Alternatief, Driestroomhuis Sterk, Bijklaver5 en de Wilgenhof. De auditoren voerden daarnaast gesprekken met diverse MT leden en medewerkers van de ondersteunende diensten, zoals van de financiële administratie en verpleegkundigen.

Onder de indruk waren de auditoren van de kwaliteit, het enthousiasme en de betrokkenheid van alle medewerkers, franchisenemers, bewoners en assistent-medewerkers die zij hebben gesproken. Een mooi voorbeeld hiervan was het inspirerende verhaal van een assistent-medewerker die bij De Waspartner is doorgegroeid tot chauffeur en nu een baan heeft als vrachtwagenchauffeur. Tijdens de audits hebben de auditoren een goed beeld gekregen van Driestroom en gezien dat er mooie dingen gebeuren ondanks de uitdagingen die er zijn binnen de gezondheidszorg. Ook hebben zij gezien dat er nog punten zijn waar we kunnen verbeteren, deze punten pakken we verder op.

De keurmerken ISO 9001 en EN 15224 staan voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Met het behouden van deze keurmerken laten we zien dat onze kwaliteit van zorg- en dienstverlening van een goed niveau is.