8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

De Bolle Boeddha en andere verbazingwekkende ideeën

2021-05-21

Een gezinshuis omgetoverd tot pop-up restaurant, 180 tot 200 gasten in drie avonden en een 8-gangendiner voor iedere gast. Een hele happening. Nicoline en Arjan, gezinshuisouder van Driestroomhuis Villa Confetti in Vroomshoop, bestempelen dit als ’een van de hoogtepunten van het jaar.’

Intensief maar geweldig

Nicoline: “Ik heb voorheen als kok gewerkt, dus ik sta dagenlang met veel plezier in de keuken. Eigenlijk is de keuken de ontvangstruimte van Villa Confetti. Voorde Bolle Boeddha bouwen we die helemaal om. De kinderen werken de drie avonden in de bediening. Ze dragen nette werkkleding met het logo van de Bolle Boeddha en lopen rond met pen en kladblok om alle bestellingen op te nemen van de gasten. De kinderen worden zo echt in hun kracht gezet. We maken er een prachtige en heerlijke avond van waar we ook zelf enorm van genieten. Moe zijn we na die drie dagen zeker, maar wel voldaan en ontzettend trots op wat we met z’n allen hebben neergezet.”

De Bolle Boeddha corona editie

Driestroomhuis Villa Confetti heeft nu drie keer een pop-up restaurant georganiseerd. De vierde editie was de corona editie, waarbij ze weer ontzettend hebben uitgepakt. Wat ze deden? 153 boxen maken. Of eigenlijk 153 x 2, want per bestelling hadden ze een box met een etagère met eten en een box met spelletjes. Nicoline: “Naast lekker eten voegden we dus een wedstrijdelement toe. We hadden een chatoffice ingericht en alle deelnemers moesten om 20.00 uur starten met de spellen. De eerste opdracht was bijvoorbeeld: ‘Zoek de sleutel van de spelletjesdoos’. Deze hadden wij verstopt in een bad eendje. ”Het ging erom wie het snelste de opdrachten gedaan hadden. Eén van de spellen was dat je met twee stokjes, een touwtje en een ring, drie grote bellen moest blazen. De deelnemers moesten de video hiervan sturen naar de chatoffice. Arjan: “We hebben echt alles zelf gemaakt. De spellen, de dozen waren door de kinderen versierd, de instructievideo’s om de spellen uit te leggen, het eten, echt alles. Het was een hele klus, maar het was geweldig!”

Gewoon doen

Nicoline: “We bedenken van alles en we gaan er gewoon voor. Beren op de weg zien, dat doen we niet. We proberen het en we zoeken wel naar oplossingen. Hiermee willen we de kinderen laten zien dat je vertrouwen moet hebben in jezelf.”

Documentaire gezinshuis

Een van de toekomstwensen is om een documentaire te maken over het gezinshuis. Arjan: “We willen laten zien wat een gezinshuis precies is door mensen een kijkje in Villa Confetti te laten nemen. Wij kunnen wel vertellen hoe het leven als gezinshuisouder eruitziet, maar we kunnen het via video waarschijnlijk nog veel beter overbrengen.”

Originele vakantie

Een andere grote wens van Arjan en Nicoline is het organiseren van een vakantie voor mensen die dat normaal gesproken niet kunnen. “Onze kinderen gaan met ons overal naartoe op vakantie en hebben al heel veel mooie dingen gezien. Maar er zijn ook mensen die dat niet kunnen. Wij willen onze kinderen daarvan bewust maken en hen leren dat zij ook iets voor anderen kunnen betekenen. Hoe we dat voor ons zien? Wij hebben een grote tuin. Die richten we in als vakantiepark met allemaal tenten. Onze gasten leggen we dan een week lang in de watten. De kinderen helpen mee aan het organiseren van een onvergetelijke vakantie. En als ik iets in mijn hoofd heb, dan komt het er”, besluit Nicoline met een knipoog.

Ook genieten bij de Bolle Boeddha?

Houd de Facebookpagina van de Bolle Boeddha in de gaten.