8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Burgemeester Joerie Minses van Gemeente Heumen bezoekt Bosgroep de Vennen

2023-04-03

Op woensdag 29 maart bezocht burgemeester Minses (Gemeente Heumen) Bosgroep de Vennen. Bosgroep de Vennen is een leer- en werklocatie van Driestroom en bevindt zich in het bos, aan de rand van de Overasseltse Vennen. Bosgroep de Vennen werkt onder andere samen met en voor Staatsbosbeheer. Elke werkdag trekken de assistent-medewerkers de natuur in om verschillende werkzaamheden te doen. Dit varieert van bomen en struiken snoeien, stammen zagen tot aan het kloven van hout, bladblazen en het prikken van zwerfafval op de parkeerplaatsen in het bos. Ook werkt Bosgroep de Vennen elke maandagochtend bij Sv Juliana ’31 in Malden. De assistent-medewerkers doen bij Bosgroep de Vennen altijd betekenisvol werk. Op 29 maart ging burgemeester Minses met hun mee!

Nieuwe burgemeester

Joerie Minses is sinds januari 2022 de burgemeester van Gemeente Heumen. Om zijn gemeente beter te leren kennen, bezoekt hij verschillende locaties. Vandaag was Bosgroep de Vennen aan de beurt. Na een hartelijk welkom door de assistent-medewerkers en een goede kop koffie met wat lekkers, was het tijd om naar buiten te gaan en te zien wat de assistent-medewerkers hier allemaal doen. Assistent-medewerker Robin gaf burgemeester Minses een rondleiding over het terrein. Hij vertelde bijvoorbeeld over het proces van hout zagen, de dikte van de stukken hout en dat de kleine stukjes hout in zakken gaan voor de verkoop. Vervolgens liepen ze verder naar de pallets. Hier vertelde Daan hoe ze de schroeven uit oude pallets halen en de pallets vervolgens in kleinere stukken zagen.

Kikkers en padden

Vanwege het broedseizoen kan er momenteel niet gezaagd worden in het bos. Daarom verrichten de assistent-medewerkers nu andere werkzaamheden in het bos, zoals het inventariseren en overzetten van kikkers en padden. De assistent-medewerkers namen de burgemeester mee voor een rondje in de bus over de Overasseltse Vennen en stopten onder andere bij het paddenscherm. Samen met burgemeester Minses hebben ze de kikkers en padden geteld en overgezet naar de andere kant. Daarna prikten ze nog wat vuil om vervolgens weer terug te keren naar hun thuisbasis aan de Donderbergweg.

Wedstrijd hout zagen

Het bezoek werd afgesloten met een wedstrijdje hout zagen tussen de burgemeester en assistent-medewerker Tim. Het ging even gelijk op, maar Tim wist de boomstam het snelste door te zagen.
Samen praten de assistent-medewerkers en burgemeester nog wat over het werk, de onverwachte ontmoetingen in het bos met dieren, hoe het is om in de natuur te werken, wat er gedaan wordt als het regent en waarom mensen afval niet meenemen naar huis of in de prullenbak gooien. Daarna zat het bezoek erop. De burgemeester bedankte iedereen en vertrok weer richting het gemeentehuis in Malden.