8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Blij met de inloop

2021-11-02

Samen eten, een spelletje spelen of gewoon even praten met elkaar. Allemaal activiteiten die Anita Piels graag doet bij de Inloop van Driekracht Wijchen. Ze is hier dan ook drie avonden per week plus de vrijdagmiddag te vinden. Anita: “Gelukkig woon ik vlakbij de Inloop, dus kan ik makkelijk even langsgaan. Het is fijn om onder de mensen te zijn en contact te hebben met andere mensen die ook begeleiding krijgen van Driekracht.” Anita woont zelfstandig in Wijchen en krijgt ondersteuning van Driekracht. Op maandag van maatschappelijk ondersteuner Jolanda Loeffen en op vrijdag van maatschappelijk ondersteuner Wilco Sanders. Met beiden heeft Anita een goede klik en ze kan zowel bij Jolanda als bij Wilco haar verhaal kwijt.

In balans

Het was een heftig jaar voor Anita. Niet alleen vanwege corona, maar ook door het overlijden van haar vader. Anita vertelt hierover: “Mijn vader is vorig jaar aan de ziekte van Alzheimer gestorven. Ik mis hem nog elke dag, maar probeer langzaamaan mijn leven weer op te pakken. Jolanda en Wilco ondersteunen me hierbij. Als ik even mijn verhaal kwijt wil of iets wil bespreken, dan doe ik dat met hun. Ook bij andere zaken ondersteunen ze mij. Zo probeer ik moeilijke telefoontjes bijvoorbeeld eerst zelf af te handelen en, als ik er echt niet uitkom, vraag ik Jolanda of Wilco mij te helpen. Daarnaast ben ik onlangs een dag minder gaan werken, waardoor ik minder inkomen heb. Samen hebben we gekeken wat er elke maand inkomt en uitgaat, zodat alles in balans is én blijft.”

Driekracht_Wijchen_Anita2.jpg

Rust

Anita is blij met de ondersteuning die ze krijgt. Anita: “Ik ben zelf iemand die eerlijk, duidelijk en recht door zee is. Dat zijn de maatschappelijk ondersteuners ook. Zij draaien er niet omheen, daar houd ik van. Ook hebben ze mij geleerd om soms eerst even tot tien te tellen en niet gelijk tot actie over te gaan. Dat heeft me veel rust gebracht.” Wat Anita ook rust brengt, is puzzelen, één van haar grootste hobby’s. En dan het liefst puzzels van Jan van Haasteren. Anita: “Het maken van een puzzel is pure ontspanning voor mij en als het dan lukt om de puzzel te leggen, ben ik trots op mezelf dat het weer gelukt is. ”

Samen

Het hebben van geduld dat Anita de afgelopen jaren heeft geleerd, zou ze ook graag inzetten in een opleidingswens die ze heeft. Anita: “Vanwege gezondheidsredenen heb ik een tijdje geleden moeten stoppen met de avondopleiding tot nagelstyliste. Die zou ik graag weer oppakken. Nagelstyliste is namelijk echt precies werk, waar je nauwkeurigheid en geduld voor nodig hebt.” Tot die tijd geniet ze vooral van de avonden dat ze naar de Inloop kan komen. Anita: “Ik kijk er elke keer naar uit om gezellig samen te eten. Iedereen die komt, heeft dan ook een eigen taak. Mijn taak is om de tafel te dekken. Soms mag ik wel twintig borden met bestek klaarleggen en de andere keer zijn het er maar twaalf. Hoe meer mensen hoe beter. Ik houd van gezelligheid en onder de mensen zijn, dus ik ben blij dat de Inloop er is.”