8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar locaties

Zorg Binnen Onderwijs Nijmegen

    Postbus 139, Elst0481 37 55 55Tijdens de openingstijden van de school

​Als ambulant begeleider binnen Zorg Binnen Onderwijs let je op de details en begeleid je de kinderen met een zorgvraag één op één in de klas. Zo kan de school passend onderwijs en ondersteuning bieden aan elke leerling.  Zorg Binnen Onderwijs wordt aangeboden bij diverse vormen van onderwijs in de hele regio Nijmegen: Speciaal Onderwijs, Speciaal Basisonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs en Regulier basis en voortgezet onderwijs. 

Ons zorgaanbodWat we doen

​ Zorg Binnen Onderwijs (ZBO) maakt het onderwijs voor leerlingen beter toegankelijk. Leerlingen van 4 tot ongeveer 18 jaar (uitstromend uit het onderwijs), de problematiek varieert van ernstig meervoudig beperkt (EMB) tot hoogbegaafd met hechtingsstoornissen, ASS, ADHD etc.  Het gaat primair om een leerling en secundair om een klant van Driestroom, school is dus de voorliggende voorziening, het kind volgt onderwijs en de doelen die daar worden opgesteld.  ZBO is leerling ondersteunend, niet leerkracht ondersteunend, daar zit een wezenlijk verschil met een onderwijsassistent. Wij bieden persoonlijke verzorging en/of begeleiding individueel. Dan moet je denken aan het bieden van nabijheid, veiligheid, structuur, houden van toezicht, voorkomen van moeilijk verstaanbaar gedrag of ondersteunen bij het verwerken van de aangeboden lesstof. Eigenlijk dus alles in rand voorwaardelijke sfeer zodat de leerling zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan het onderwijs. 

BehandelgroepenJe kind op de juiste plek

Voorzieningen en specialismenOp deze locatie

Voorzieningen

  • Rolstoeltoegang

    Onbekend

De locatieLigging en afstand

​ De zorg en ondersteuning bieden wij op verschillende scholen. Het gebouw en de bijbehorende faciliteiten zijn hierdoor elke keer anders.

Routebeschrijving

Contact en websiteWil je meer weten?

40 beoordelingen Zorgkaart Nederland • 40 beoordelingen Zorgkaart Nederland • 40 beoordelingen Zorgkaart Nederland • 40 beoordelingen Zorgkaart Nederland • 8,3

Een 8.3 uit 40 reviewsEen mooi compliment!