8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Autisme en normale begaafdheid

Als je autisme hebt, heb je specifieke talenten en kan het leven ook veeleisend voor je zijn. Je manier van prikkels verwerken en informatie verwerken kan van invloed zijn op jouw werk, relaties en sociale omgang. Maar ook op het gebied van wonen kun je uitdagingen tegenkomen. We geloven erin dat samen met jou kijken naar nieuwe kansen en het blijven ontwikkelen jouw alledaags geluk bevordert.

Wonen en werken voor mensen met autisme

We vinden het belangrijk om te zorgen voor een fijne woonomgeving en oog te hebben voor jouw zelfredzaamheid in de maatschappij. We hebben verschillende vormen van woonondersteuning en begeleiding voor (jong)volwassenen. Je kunt vanaf je 16e al bij ons komen ‘oefenen’ met bijvoorbeeld zelfstandig wonen. Hiervoor heb je tot je 18e een indicatie nodig vanuit de Jeugdwet. Vanaf je 18e is woonbegeleiding mogelijk vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Trainingshuis

Als je voor het eerst in je leven op jezelf gaat wonen, kan dat een spannende stap zijn. Bij Driestroom kun je hiervoor terecht in een trainingshuis. Samen kijken we waar jij jezelf in wilt ontwikkelen en waar je ondersteuning bij nodig hebt. Dit leggen we vast in jouw persoonlijke begeleidingsplan. We werken samen met mensen die voor jou belangrijk zijn, zoals je familie, mentor van je studie of een belangrijke persoon op je werk. Binnen het trainingshuis woon je op een kamer en deel je de keuken en /of badkamer met medebewoners van het trainingshuis.

Polsehof1_autisme.jpg

Zelfstandig wonen met begeleiding

Je woont in een eigen appartement. In de buurt van je huis is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je kunt op de begeleiders terugvallen als je vragen hebt. Zij ondersteunen jou bij het inrichten van jouw dagelijks leven. Omdat iedere persoon anders is, is de begeleiding altijd maatwerk. We maken samen met jou een begeleidingsplan, waarin we samen de doelen vastleggen.

Ambulante begeleiding

Als je zelfstandig woont en leeft, kom je soms uitdagingen tegen. Hoe ga je daarmee om? Samen kijken we wat voor jou het beste werkt. We ondersteunen je bij het inrichten van je dagelijks leven, op zo’n manier dat jij je prettig voelt. Je woont in een eigen appartement en hebt op vaste momenten in de week contact met je persoonlijk begeleider(s). Op deze vaste momenten bespreken jullie wat voor jou belangrijk is. Denk aan: hoe organiseer jij je huishouden? Hoe ga je om met je buren? Waar loop je tegenaan op je werk?

Trajectbegeleiding bij werk of opleiding

Heb jij talenten die je graag in je opleiding of werk verder wilt ontwikkelen of tot uiting wilt laten komen? Heb je daarbij ondersteuning nodig binnen je opleiding of werkplek, dan kan een trajectbegeleider helpen. Samen ga je aan de slag aan een duurzame invulling van jouw werkende leven op de manier die jou past. En waarbij jij in staat wordt gesteld om jouw talenten te ontwikkelen.