8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Werkpost Zinzia - de eerste maanden

2023-05-30

Enige tijd geleden, om precies te zijn op 7 november, startte onze nieuwe werkpost: Werkpost Zinzia – Oranje Nassau’s Oord. Zinzia – Oranje Nassau’s Oord ligt op een landgoed in Wageningen en biedt aan ruim 180 ouderen een prettig thuis. De ouderen kunnen hier terecht voor dementiezorg, zorg bij lichamelijke klachten, revalidatiezorg, specialistische zorg en dagbehandeling.

Dankbaar werk

De assistent-medewerkers van deze werkpost ondersteunen het zorgpersoneel en de woonkamerbegeleiders op Oranje Nassau’s Oord. Dit doen ze door verschillende werkzaamheden uit te voeren. Zo verzorgen ze het ontbijt en de lunch, vullen het linnengoed aan, brengen bewoners naar afspraken, beheren de voorraad en maken schoon. Ook geven ze aandacht aan de bewoners door een praatje te maken, een spelletje te spelen, een kop koffie te drinken of samen een wandeling te maken. De bewoners vinden het fijn dat de assistent-medewerkers er zijn. Sjors werkt op maandag en dinsdag bij de werkpost. Sjors: “De werkzaamheden zijn afwisselend, maar het leukste vind ik toch wel het contact met de bewoners. Bewoners vinden het gezellig om met ons een praatje te maken of te wandelen. Je kunt echt zien dat zij hiervan genieten en daar geniet ik dan weer van. Het is dankbaar werk.”

Sjors: “Bewoners vinden het gezellig om met ons een praatje te maken of te wandelen. Je kunt echt zien dat zij hiervan genieten en daar geniet ik dan weer van. Het is dankbaar werk.”
Sjors

Positiviteit

Demi Janssen, begeleider: “De eerste maanden hebben we als erg positief ervaren. We hebben rustig de tijd gekregen om de bewoners van de afdeling goed te leren kennen. Ook het contact met het zorgpersoneel en de woonkamerbegeleiders hebben we rustig opgebouwd en dat verloopt goed. Zij zijn net als wij enthousiast over deze samenwerking. De werkzaamheden zijn gaandeweg ook steeds meer uitgebreid en de assistent-medewerkers weten hun weg goed te vinden op de afdeling. Het zou mooi zijn als we onze werkzaamheden nog verder kunnen uitbreiden. Bijvoorbeeld door meer facilitaire taken op te pakken, door te werken in de groenvoorziening of in het restaurant ‘Warm welkom’.”

Leren en werken bij Werkpost Zinzia

Werken bij Werkpost Zinzia – Oranje Nassau’s Oord is zoals je kunt lezen, ontzettend divers. Je hebt veel contact met bewoners en geeft hen een stukje persoonlijke aandacht. Tegelijkertijd verricht je diverse werkzaamheden om het zorgpersoneel en de woonkamerbegeleiders te ondersteunen. Spreekt deze combinatie jou aan? Kom dan ook leren en werken bij Werkpost Zinzia.

Neem contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. We gaan graag met je in gesprek.