8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Groenten, bloemen en kruiden bij kinderboerderij de Goffert

2023-06-14

Vorig jaar is kinderboerderij de Goffert gestart met het project ‘Groenten en bloemen de wijk in’. Met dit project levert de kinderboerderij een bijdrage aan een vitale samenleving, waarbij verspilling van voedsel tegengegaan wordt en een gezonde en actieve leefstijl gestimuleerd wordt. Ook wil de kinderboerderij met dit project meer wijkbewoners in contact brengen met de kinderboerderij, door zelfgekweekte producten uit de moestuin aan te bieden aan wijkbewoners en bezoekers.

Plantjesmarkt

Medewerkers van kinderboerderij de Goffert: “Dit voorjaar zijn we weer begonnen met groenten en bloemen zaaien, die binnen op de vensterbanken konden gaan kiemen. Daardoor hadden we op onze plantjesmarkt op 26 april al plantjes, kruiden en bloemen te verkopen. We hadden ook veel zaden van het jaar ervoor opgevangen en die verkochten we ook. De plantjesmarkt verliep goed met een grote opkomst. Bijna alles is verkocht!

Waterdruppelsysteem

Wat over is gebleven, hebben we in onze eigen moestuin geplant en al onze planten van binnen naar buiten gezet. In onze tunnelkas hebben we volop groenten gezet (die niet buiten kunnen staan in verband met de pauwen en vogels) en die groeien nu volop. Ook zijn we bezig om ons waterdruppelsysteem aan te leggen in de tunnelkas en in de bloementuin. Er ligt al een ondergrondse waterleiding en er wordt hard gewerkt aan de rest, zodat we straks een constante bewatering hebben in de gehele tuin en kas.

LWD_Kinderboerderij de Goffert 2.jpg

Natuurboeketten

De eerste natuurboeketten zijn ook alweer verkocht uit onze bloementuin of aan iemand cadeau gegeven in verband met een speciale gelegenheid. Daarnaast hebben in de hele tuin verbena en dropplant (bloemen) zich uitgezaaid. Die zijn in potten gezet en te koop voor iedereen!”