8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar vacatures

Ambtelijk Secretaris Cliëntenraden

  Arnhem - NijmegenHbo28 - 32 uur2.766 - 4.082 bruto p/m
Solliciteer

Heb je affiniteit in het werken met mensen die Driestroom ondersteunt? Ben jij goed in het overzicht bewaren en kun jij goed schakelen tussen verschillende taken? Ben jij daarnaast iemand die initiatief neemt en bereid is om ook in de avonden vergaderingen te vergaderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! test test

Dit ga je doen

Als ambtelijk secretaris ben je verantwoordelijk voor het organiseren, inhoudelijk voorbereiden en notuleren van de vergaderingen van deze cliëntenraden en de overlegvergaderingen met de raad van bestuur. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Het bieden van secretariële ondersteuning zoals agenda’s opstellen, informatie verzenden, (jaar) verslagen maken en archiefbeheer.
 • Beleidsmatige ondersteuning bieden zoals agenda-onderwerpen op inhoud voorbereiden en adviezen geven over de besluitvorming.
 • Uitschrijven en redigeren van uit te brengen gevraagde en ongevraagde adviezen.
 • Informatie en adviezen geven over wet- en regelgeving, procedures en communicatie van de cliëntenraden (zowel intern als extern).
 • Bewaken van agendapunten, actiepunten en het monitoren van de uitvoering van door bestuurder en leidinggevende opgevolgde adviezen.
 • Proactief meedenken en ontwikkelen van innovatieve manieren om de medezeggenschap van cliënten nog verder te ontwikkelen.

Dit ben jij

Als ambtelijk secretaris beschik je over goede sociale vaardigheden zoals tact, motiveren, luisteren, bijsturen, overwinnen van weerstanden en inlevend vermogen. Daarnaast ben jij initiatiefrijk, verbindend, ondernemend en zelfstandig. Je kunt op een coachende manier adviseren en begeleiden. Je bent in staat tot situationeel advies, waarbij jij je kunt aanpassen aan wat de locatie, het team van medewerkers en de cliënten nodig hebben. Competenties als ondernemerschap en eigenaarschap passen bij jou en je durft ‘out of the box’ te denken. Verder ben je in staat om beleidsvoorstellen te doen binnen heldere kaders en verantwoordelijkheden. Daarnaast beschik je over:

 • Een relevant hbo-diploma, bij voorkeur aangevuld met een opleiding tot ambtelijk secretaris.
 • Meerdere jaren relevante werkervaring.
 • Kennis van de nieuwe Wmcz.
 • Uitstekende plannings- en organisatievaardigheden.
 • Zelfstandigheid en het vermogen om in teamverband te werken.
 • Affiniteit met de mensen die Driestroom ondersteunt.
 • Een rijbewijs B.

Hier kom je te werken

Je komt te werken voor onze centrale cliëntenraad (CCR) bestaande uit de cliëntenraad Zorg (CRZ), de cliëntenraad Kind Jeugd en Gezin (CRKJ), de cliëntenraad W&O (CRW) en de cliëntenraad Franchise (CRF). We werken op dit moment toe naar een nieuwe medezeggenschapsstructuur. De centrale cliëntenraad behandelt adviesaanvragen op centraal (stichtings-) niveau. Denk hierbij aan de strategienota en de begroting van de totale organisatie. De overige cliëntenraden behandelen advies- en instemmingsaanvragen die betrekking hebben op hun organisatieonderdeel. Dat kunnen specifieke stukken zijn zoals bijv. waskosten binnen de kolom zorg, maar ook onderdelen uit de strategienota of begroting die gaan over dat organisatieonderdeel. De voorzitters zullen je inhoudelijk aansturen. Je krijgt een arbeidsovereenkomst met Driestroom, waardoor je in de lijn aangestuurd wordt door de teamleider cliëntmedezeggenschap.

Dit krijg je ervoor terug

We vinden jouw werkgeluk belangrijk. Bekwaam, gemotiveerd en gezond je werk kunnen doen, staat bij Driestroom dan ook voorop. We bieden je een ruim aanbod aan trainingen, cursussen en opleidingen op maat. Daarnaast bieden we:

 • Een salaris van minimaal € 2.766,- en maximaal € 4.082,- bruto bij een fulltime dienstverband, o.b.v. 36 uur per week (FWG 55, cao-gehandicaptenzorg).
 • Vakantietoeslag van 8%, 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof (bij een volledig dienstverband).
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Werkkostenregeling (waaronder tablet- en fietsplan).

Solliciteer!

Spreekt onze doelgroep jou aan en is deze job de ideale stap in jouw carrière? Klik op de solliciteerknop! De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 19 augustus. De kandidaten krijgen in de week van 12 tot 19 augustus bericht hierover!

Ben je enthousiast, maar heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Karen Tijssen, teamleider cliëntmedezeggenschap, 06 30387716. Neem in week 30, 31 en 32 contact op met Esther Oelen, staffunctionaris medezeggenschap, 06 52374619.

Let op: De vacature is intern en extern bekend gemaakt waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid. Wij hanteren geen sluitingsdatum. De vacature staat open totdat wij een geschikte kandidaat gevonden hebben. De correspondentie kan terechtkomen in je ongewenste mail.

Solliciteer bij Driestroom

Spreekt onze doelgroep jou aan en is deze job de ideale stap in jouw carrière?

De stappenSollicitatieprocedure

1

Voorgesteld

Zodra je solliciteert, beoordelen we je sollicitatie om te zien of er een goede match is. We waarderen elke sollicitatie en streven ernaar zo snel mogelijk te reageren.

2

Eerste gesprek

Een kennismakingsgesprek waar we meer over jou te weten komen en jij de kans krijgt om vragen te stellen over de functie en Driestroom.

3

Meeloop dag (specifiek voor zorgfuncties) of Tweede gesprek (specifiek voor staffuncties)

Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, word je uitgenodigd voor een meeloop dag om een beter beeld van de werkomgeving te krijgen. Of een tweede, diepgaander gesprek.

4

Assessment (alleen voor staffuncties)

Voor sommige staffuncties kan een assessment deel uitmaken van de procedure om specifieke competenties te beoordelen.

5

AVW-gesprek

Een arbeidsvoorwaardengesprek waarin we de voorwaarden van je mogelijke aanstelling bespreken.

6

Aangenomen

Als er van beide kanten een match is, heten we je graag welkom bij Driestroom! We kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan.

Over Driestroom

Sinds 1996 werkt Driestroom met ruim 1300 medewerkers op 240 locaties met passie aan het alledaags geluk van 4199 zorgbehoevenden én elkaar. Dit doen wij op het gebied van wonen, leren en werken in regio Arnhem – Nijmegen en daarbuiten. We willen dat de mensen die wij ondersteunen zich prettig en veilig voelen, zo zelfstandig mogelijk zijn en daarvan kunnen genieten. Daarom zijn we oprecht geïnteresseerd en zoeken we telkens naar mogelijkheden. Dit doen we op onze eigenzinnige manier.