8,3

Op basis van 40 reviews40 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Terug naar vacatures

Ergotherapeut

  Regio Arnhem en NijmegenHbo16 uur3.281 - 4.806 bruto p/m
Solliciteer

Vind jij het een mooie uitdaging om mensen met een beperking te helpen in het weer kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen en zo een bijdrage te leveren aan hun alledaags geluk? Ben je communicatief vaardig en ben je daarnaast zelfkritisch, ondernemend en proactief? En ben je vanaf september 2024 beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen

In verband met ziekte binnen het team ergotherapie zijn wij op zoek naar een collega ergotherapeut voor de duur van een half jaar met kans op verlenging. De werkzaamheden voor deze vacature binnen Driestroom zijn voornamelijk gericht op de volwassenzorg binnen de WLZ. De voorkeur gaat daardoor uit naar een collega met ervaring in deze setting. Indien nodig en afhankelijk van ervaring en expertise zijn er mogelijkheden voor het schuiven van werkzaamheden, waardoor ook het werken met kinderen op het speciaal onderwijs via de eerste lijn een mogelijkheid zou kunnen zijn.

Als ergotherapeut ben je werkzaam binnen de WLZ, waar zowel de mensen die wij ondersteunen binnen dagbesteding als ook binnen woonlocaties gezien worden. De werkzaamheden zijn onder andere gericht op sensorische informatieverwerking, advisering omtrent hulpmiddelen en aanpassingen, advisering omtrent zit- en lighoudingen, fysieke belasting en sensorische informatieverwerking.

Daarnaast zijn wij werkzaam op scholen binnen het speciaal onderwijs, KDC’s en gezinshuizen. Samengevat zijn je voornaamste verantwoordelijkheden:

 • Je levert met andere disciplines een bijdrage aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het begeleidings-/behandelplan;
 • Je verricht observatie, diagnostiek, behandeling en verslaglegging bij fijn motorische problematiek en zelfredzaamheid (en sensorische informatieverwerking) en biedt op basis hiervan advisering aan groepsleiding/wettelijk vertegenwoordigers;
 • Je hebt veel contact met verschillende adviseurs en leveranciers en stemt je adviezen af met groepsleiding/wettelijke vertegenwoordigers;
 • Mocht je gaan werken op scholen dan ben je vaak betrokken bij aanschaf/instellen van meubilair en het geven van adviezen aan ouders/vertegenwoordigers of school over het traject van het aanvragen van hulpmiddelen bij ziektekostenverzekeraars, zorgkantoren en gemeentes.

Dit ben jij

Als persoon beschik je over een sterk ontwikkeld empathisch vermogen en kun je schakelen op verschillende niveaus. Je hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van de gehandicaptenzorg. Je bent bekend met het werken binnen de WLZ en/of de eerste lijn. Verder beschik je over analytisch inzicht en ben je in staat om te werken binnen een multidisciplinair team. Je bent van nature leergierig en zelfstandig en verdiept je in de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de praktische toepasbaarheid daarvan. Verder heb je:

 • Een afgerond HBO diploma ergotherapie;
 • Ervaring op het gebied van gehandicaptenzorg, WLZ (dit is een pré) en/of kinderergotherapie;
 • Een registratie in het kwaliteitsregister Paramedici;
 • Bij voorkeur ervaring met het werken in ZorgInfo.

Maar het allerbelangrijkste is iemand met passie voor de doelgroep. We zoeken een gezellige collega die een waardevolle aanvulling is in ons team!

Hier kom je te werken

Je komt te werken bij het Driestroom Expertisecentrum (DEC). Het DEC bestaat uit ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, GZ psychologen, gedragskundigen, AVG-artsen en verpleegkundigen. Het team ergotherapie bestaat, samen met jou, uit vijf ergotherapeuten. Als ergotherapeut werk je op verschillende locaties. Wij zijn werkzaam op verschillende scholen voor speciaal onderwijs, gezinshuizen, KDC’s, dagbesteding- en woonlocaties van Driestroom in de regio Arnhem en Nijmegen.

Dit krijg je er ervoor terug

We vinden jouw werkgeluk belangrijk. Bekwaam, gemotiveerd en gezond je werk kunnen doen, staat bij Driestroom dan ook voorop. Daarnaast bieden we:

 • Een salaris van minimaal €3.281,- en maximaal €4.806,- bruto op basis van 36 uur per week (FWG-niveau 55, cao-ghz). Met een periodieke salarisverhoging;
 • Vakantietoeslag 8%, 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof (bij een volledig dienstverband);
 • Eindejaarsuitkering 8,33%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Werkkostenregeling (waaronder tablet- en fietsplan).

Solliciteer!

Spreekt onze doelgroep jou aan en is deze job de ideale stap in jouw carrière? Klik op de solliciteerknop!

Ben je enthousiast, maar heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Anoesjka Rudge, teammanager DEC, via 06 5175 8508.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 26 juni.

Let op: Wij hanteren geen sluitingsdatum. De vacature staat open totdat wij een geschikte kandidaat gevonden hebben. De correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.

Solliciteer bij Driestroom

Spreekt onze doelgroep jou aan en is deze job de ideale stap in jouw carrière?

De stappenSollicitatieprocedure

1

Voorgesteld

Zodra je solliciteert, beoordelen we je sollicitatie om te zien of er een goede match is. We waarderen elke sollicitatie en streven ernaar zo snel mogelijk te reageren.

2

Eerste gesprek

Een kennismakingsgesprek waar we meer over jou te weten komen en jij de kans krijgt om vragen te stellen over de functie en Driestroom.

3

Meeloop dag (specifiek voor zorgfuncties) of Tweede gesprek (specifiek voor staffuncties)

Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, word je uitgenodigd voor een meeloop dag om een beter beeld van de werkomgeving te krijgen. Of een tweede, diepgaander gesprek.

4

Assessment (alleen voor staffuncties)

Voor sommige staffuncties kan een assessment deel uitmaken van de procedure om specifieke competenties te beoordelen.

5

AVW-gesprek

Een arbeidsvoorwaardengesprek waarin we de voorwaarden van je mogelijke aanstelling bespreken.

6

Aangenomen

Als er van beide kanten een match is, heten we je graag welkom bij Driestroom! We kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan.

Over Driestroom

Sinds 1996 werkt Driestroom met ruim 1300 medewerkers op 240 locaties met passie aan het alledaags geluk van 4199 zorgbehoevenden én elkaar. Dit doen wij op het gebied van wonen, leren en werken in regio Arnhem – Nijmegen en daarbuiten. We willen dat de mensen die wij ondersteunen zich prettig en veilig voelen, zo zelfstandig mogelijk zijn en daarvan kunnen genieten. Daarom zijn we oprecht geïnteresseerd en zoeken we telkens naar mogelijkheden. Dit doen we op onze eigenzinnige manier.